Papier hier!

 

Rachel: Ik word vaak een heel klein beetje licht in m’n hoofd bij het zien van mooie papier- en schrijfwaren. Raar? Come on, ik weet heus wel dat ik niet de enige ben.

 

Nou ging ik altijd al wel vrij graag naar de Noord-Londense wijk Islington (want het voelt als een dorp in een stad, met leuke winkels en fijne restaurants), maar laat ik daar dus vorige maand zo’n beetje de leukste schrijfwarenwinkel ooit gevonden hebben. Niet te doen.

 
Een jaar of wat geleden belandde ik per ongeluk op de webshop van Present & Correct en ging meteen voor de bijl; totaal onnodige maar oh-zo-geinige punaises en vet schattige retro-envelopjes lagen al in mijn digitale winkelmandje voordat de pagina goed en wel geladen was. Ik wist dus al langer van het bestaan van de winkel in Londen, maar was er nog nooit in het echt langs geweest.

 
Vorige maand zag ik mijn kans schoon, dus ik spreek nu uit ervaring als ik zeg dat je – als je net als ik een milde papierfetisj hebt – er goed aan doet met een grooooote bocht om de winkel heen te lopen. Het pandje is ieniemienie, maar ze hebben er

eindeloos veel geinige spullen die je absoluut meteen in, op en rondom je bureau wilt hebben. Van bakelieten pennenbakjes tot rolletjes vintage airmail-stickers en van jaren 50-gummetjes tot old skool grafiekpapier in van die fijne vergrijsde pastelkleuren. 

Van het meeste zul je je waarschijnlijk achteraf afvragen wat je er toch mee moet, maar dan heb je het al gekocht en ben je er stiekem gewoon als een kind zo blij mee. De buit van mijn recente bezoek? Een gietijzeren perforator uit het voormalige Oostblok en een vijfgats-puntenslijper. Ik bedoel maar.

 

 

Present & Correct, 23 Arlington Way, London EC1R 1UY, open dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.30 uur.

Rachel Lancashire is zo Nederlands als een broodje kroket. Haar belangrijkste talenten zijn: de kaart van de London Underground uit haar hoofd kennen, thee met melk drinken en stiekem verliefd zijn op Prince Harry.

Fotografie: Present & Correct