Ik houd zo van wandelen door Parijs in de lente

 

Ik houd enorm van Parijs. Zeker in het voorjaar, als de stad weer groen wordt en de temperatuur daar net een tikkie aangenamer is dan bij ons. 

 

 

 

Parijs is echt mijn lievelingsstad. En als het even kan ga ik er ieder jaar wel een keertje naartoe. Puur om lekker rond te dwalen door die nauwe straatjes en te flaneren over de grands boulevards. Of om in een van de vele parken lekker op het gras te picknicken met een baguette met brie of macarons van Ladurée.

 

Maar om nou te zeggen dat ik de stad op mijn duimpje ken, dat is niet zo hoor. Daarom vind ik het zo leuk om weer nieuwe plekken te ontdekken. Op internet heb ik een paar leuke sites gevonden die juist het andere Parijs laten zien. Waar ik de afgelopen jaren misschien straal aan voorbijgelopen ben. Of waarvan ik gewoonweg niet wist dat het ook bestond.

 

Bovenaan mijn lijstje om te bezoeken staat de wijk Gros-Caillou. Die ligt zo’n beetje naast de Eiffeltoren. En waar je op het grote gazon onder de toren werkelijk struikelt over de toeristen, zo heerlijk rustig is het hier. Je wandelt door het Parijs zoals je de stad het liefste wil zien. Met authentieke pleintjes waar je op een terrasje je café au lait drinkt met een verse croissant met confiture ernaast. Waar je prachtige doorkijkjes hebt en het verbazingwekkend rustig is.

 

En deze kende ik ook niet; New York heeft z’n Highline, maar in Parijs weten ze ook wel raad met een oude spoorlijn. Daar heet ie de Coulée Verte. Vanaf de Bastille naar het Bois de Vincennes loopt een schitterend park dat dus meters hoog in de lucht is. Het is prachtig aangelegd en goed onderhouden, dus zo zie je Parijs weer eens van een geheel andere kant. Onder de bogen waarop de spoorlijn is gebouwd vind je allerlei leuke kleine winkeltjes, galeries, en restaurantjes.

 

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn nog zoveel plekjes te ontdekken. Heb je ook zin in een weekendje Parijs en wil je ook eens wat anders zien dan de Avenue des Champs-Élysées? Kijk dan eens hier  voor nog veel meer leuke wandeling buiten de gebaande paden.

 

 

On  y  va!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit