Oprah kreeg een oeuvreprijs bij de Golden Globes

 

Oprah steelt de show bij de Golden Globes

 

 

Gisteren was het tijd voor een van de grootste prijsuitreikingen in de filmwereld: de Golden Globes. En die stond volledig in het teken van #MeToo.

 

Al gauw ging het over vrouwen die op hun werk te maken hadden gehad met seksuele intimidatie of seksueel misbruik. De meeste vrouwen waren daarom in het zwart gekleed – om zo andere vrouwen steun te betuigen. Maar de avond werd enkel door één vrouw van 63 jaar gestolen. Talkshow-legende Oprah Winfrey kreeg namelijk een oeuvreprijs uitgereikt. En bij die prijs hoorde een fantastische speech. Ze nam het in haar praatje op voor alle vrouwen die te maken hebben met #metoo. En ze deed dat zoals alleen Oprah dat kan. ”Er zal een dag aanbreken waarop vrouwen en mannen zullen opstaan die ervoor zorgen dat niemand ooit nog me too hoeft te zeggen. Te lang werden vrouwen niet geloofd of serieus genomen door mannen, als zij zich durfden uit te spreken over de macht van mannen. Maar hun tijd is voorbij”.

 

En ze had het over nog meer baanbrekende onderwerpen. Zoals het feit dat ze een vrouw is, en een donkere huid heeft. “Ik ben me ervan bewust dat er op dit moment kleine meisjes kijken en zien hoe ik de eerste zwarte vrouw ben die deze prijs wint.” Ze kreeg een staande ovatie. Sommige fans van Oprah willen nu zelfs dat ze president van de Verenigde Staten wordt. Ach, dat is natuurlijk ver weg en een mooie droom – maar je weet maar nóóit.

 

Bekijk de speech van Oprah Winfrey hieronder

 

 

Wat hebben we nog meer van Oprah geleerd? Voor deze 7 lessen zijn we haar ook voor eeuwig dankbaar:

 

1. Falen is niet erg. Zo heeft ze ooit gezegd: “Toe maar, ga maar op je smoel. De wereld ziet er gelijk anders uit, als je op de grond ligt”. Van je fouten leer je, dus.

   2. Wees jezelf. Hoe authentieker je bent, hoe meer kans op succes je hebt.

    3. En daarbij geldt: wees ook anders. Volg de rest niet. Je bent jezelf en wees daar trots op.

4. Zet altijd die extra stap. Iedereen doet zijn of haar best. Maar als jij net een beetje extra doet, dan val je op.

5. Lees veel. Zo leer je en blijf je jezelf ontwikkelen.

6. Creëer je eigen geluk.

  7. Wees dankbaar. Wees blij met alles wat je hebt en focus je niet altijd op dingen die je nog niet hebt.

 

 

Door redactie Franska.nl