Op stand overnachten en dineren in een bekroond restaurant?

 

Die overnachting kun je alvast winnen.

 

 

Edam is stokoud, want gaat terug tot de 12e eeuw. De statige panden aan de schilderachtige grachten, de kaaspakhuizen en de oude straatjes, steegjes en bruggetjes getuigen nog steeds van de welvaart die het stadje toen groot maakte. In het Edams Museum, de Kaaswaag, de Grote Kerk en de Speeltoren wordt dat rijke verleden tot leven gebracht. De Zaanse Schans en het Zuiderzeemuseum van Enkhuizen zijn verderop. Amsterdam, Volendam, Marken en Monnickendam liggen op een steenworp afstand. Dat maakt Auberge Damhotel natuurlijk ideaal. En dat gaat ook op als het geen wandel- of fietsweer is.

 

Wat je er kunt verwachten? Elf prachtige en comfortabele designkamers

 

– waaronder vier bruidssuites -,rijk gedecoreerd en voorzien van alle mogelijke faciliteiten. En dan het restaurant. Dat is op de begane grond en bekroond door de gerenommeerde restaurantgids ‘Lekker’, door het prestigieuze Gault Millau én door Michelin. Het aperitief wordt hier geserveerd bij de grote, authentieke schouw. De chef en zijn brigade verrassen met steeds wisselende specialiteiten die met louter dagverse ingrediënten zijn bereid en waarvoor de seizoenen een leidraad zijn. Bij mooi weer wordt er overigens geserveerd op het grote terras aan de gracht. 

 

Wat je kunt winnen? Een overnachting voor z’n tweeën, inclusief een heerlijk ontbijt.

 

 

 

 

Veel plezier alvast!

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij Auberge Damhotel, telefoon 0299- 371766.

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier een nachtje gratis te gaan genieten? Met z’n tweetjes en inclusief een fijn ontbijt? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl

 

De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans