Op deze datum begint het nieuwe seizoen van Kopen zonder kijken

 

 

Toen ik mijn eerste woning kocht had ik de hele middag de tijd om te kijken, anno nu koop je sneller een huis dan een paar nieuwe schoenen

 

 

Vijfentwintig jaar geleden kocht ik samen met mijn meneer onze eerste woning. We konden toen rustig samen met de makelaar een uur door het huis dwalen zonder dat er nog drie andere stellen beneden stonden te dringen. Tegenwoordig koop je sneller een huis dan een paar nieuwe schoenen.

 

 

Nu meneer en ik wel toe zijn aan wat anders kijk ik dagelijks op Funda. Af en toe staat er een huis op waarvan we allebei denken dat het ‘t weleens zou kunnen zijn. We hebben namelijk allebei een lijstje met drie punten waar ons nieuwe droomhuis aan moet voldoen. Voor ons allebei staat met stip op nummer 1 dat we voor de deur willen parkeren. Dat kan nu niet omdat ons huis niet aan de doorgaande weg staat. En omdat we tegenwoordig elektrisch rijden moet de voiture aan een paal, drie straten verderop. Niet handig, vinden wij, vandaar onze zoektocht naar een betaalbaar huis, waar we ook voor de deur kunnen staan.

 

 

Nou, de heilige graal is makkelijker gevonden, lijkt het soms wel. Het is nog steeds een drukke boel op de Haarlemse woningmarkt als we de makelaar mogen geloven. Maar we willen ons niet laten opjutten tot een overhaaste beslissing en omdat we na de aankoop van een nieuwe stek niet op een houtje willen bijten, willen we niet te veel overbieden. Helaas, blijkbaar heb je die luxe nog steeds niet als je een (ander) huis wil kopen. Het schiet dus nog niet zo op met Casa Smit.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kopen Zonder Kijken (@kopenzonderkijken)

 

Maar die aankoop van je leven uit handen geven, dat zou ik van z’n lang zal ze leven nooit doen, daar ben ik echt een veel te bange poeperd voor. Het levert natuurlijk wel superleuke televisie op: Kopen zonder kijken komt alweer met het zesde seizoen en ik heb er helemaal zin in. Hoeveel van die stellen staan er straks bij Bob en Roos met hun moodboard vol met plaatjes van een marmeren badkamer, stalen deur en visgraat vloer? Vergeleken met hen zou ik wel een heel makkelijke kandidaat zijn. Ik wil alleen maar een lege parkeerplek, helemaal voor mezelf. Hoe moeilijk kan het zijn…

 

Kopen zonder kijken is vanaf maandag 17 april weer te zien bij RTL4

 

Beeld: RTL, Tom Cornelissen

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit