Ook zo boos over die verhoogde verkeersboetes?

 

Dat valt dus allemaal best wel mee.

 

 

 

Natuurlijk ben ik zelf ook niet vies van een smeuïge kop of Facebook-zin in de hoop jullie naar onze site te verleiden, maar het nieuws bakt ze de laatste tijd wel bruin. Zo zag ik laatst in mijn overzicht van de RTL Nieuws-app dat Angela de Jong een open huwelijk heeft. Vond ik op zich al niet echt een nieuwswaardig feit, maar nieuwsgierig als ik ben, klikte ik, om me vervolgens ook nog eens een keer enorm bekocht te voelen. Want die ander in haar leven, dat bleek haar afstandsbediening.

 

Gisteren kwam het stoom weer uit mijn oren toen ik op de radio hoorde dat ‘bekeuringen’ volgend jaar 8 procent omhoog gingen. Onmenselijk vond ik dat van een regering in een tijf waarbij we het al zo zwaar hebben. Voor mijn maandelijkse gasrekening kon je vroeger een lekker appartement in Amsterdam-West huren. En ons dan nu ook weer even uitknijpen als onze parkeermeter is verlopen?

 

Het zat – weer – iets anders. Er wordt inderdaad een aantal boetes verhoogd, maar hierbij gaat het om ernstige verkeersovertredingen. Doel is hierbij niet om meer geld in het laatje te schuiven (al zou dat ook niet zo vreemd zijn want de ‘inkomsten’ uit verkeersboetes was 48 miljoen minder door corona), maar om hiermee te voorkomen dat we ernstige ongelukken begaan.

 

Wat wordt dan duurder?

  • Bellen met de telefoon in de hand 350 euro
  • Doorrijden bij rood licht 250 euro
  • Niet rijden bij groen licht 150 euro
  • Niet links inhalen 250 euro
  • Rijden over een verdrijvingsvlak 250 euro

 

Er worden ook dingen goedkoper, zoals:

  • Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats gaat van 400 naar 310 euro
  • Onnodig geluid maken met een motorvoertuig (geldt toeteren als Max Verstappen heeft gewonnen naar elke oranje fietser die je passeert ook, denk je?) van 400 naar 250

 

Dat is dan wel weer fijn om te weten. Gelukkig heb je mij daarvoor. Ben je toch blij dat je geklikt hebt, of niet?

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach