Ook het gewone volk mag hier voortaan slapen

 

Op een uurtje rijden van de Champs Elysées ligt het paleis van Versailles. En je raadt het nooit: hier kun je dus een hotelkamer boeken.

 

Alles is groot, groter, grootst in dit paleis, ooit gebouwd door Lodewijk de veertiende. Het enorme chateau is een van de drukstbezochte Franse bezienswaardigheden. Jaarlijks lopen er vijf miljoen toeristen de deur plat.

 

Et quelle surprise… Vanaf komend voorjaar kun je wakker worden aan het Franse hof in een van drie 17e-eeuwse gebouwen met uitzicht op de oranjerie en de Pièce d’Eau des Suisses, een joekel van een vijver.

 

Op dit moment worden de gebouwen gerenoveerd onder leiding van een fameuze architect. Maar neem maar van mij aan dat het allemaal poepiechic wordt. Ik zie mezelf al helemaal zitten in een van de veertien kamers, of in het sterrenrestaurant.

 

Zo’n nachtje kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. En dan kan het gewone volk dus genieten van hetzelfde uitzicht als Marie Antoinette.

 

Ben je al een beetje nieuwsgierig? Kijk dan maar even hier.

 

Mocht je zin hebben in zo’n buitengewoon nachtje… boeken kan vanaf december. 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit