Onderzoek wijst uit: wie jarig is in oktober, is intelligenter

jarig in oktober intelligenter

 

Wanneer jij je verjaardag viert zegt een hoop over je. Is oktober jouw maand?

 

 

 

Good for you: dan ben je waarschijnlijk ontzettend slim.

 

De oudste

Dit zegt nieuw onderzoek. Wie jarig is in oktober is vaak de oudste in de klas. Dat merk je al in groep 1 van de basisschool, of eigenlijk zelfs al groep 0. Uit de conclusies van het Amerikaanse onderzoek van het National Bureau of Economic Research blijkt dat oktoberleerlingen betere prestaties neerzetten, omdat het in hun voordeel werkt dat ze de oudsten zijn van de groep. Ze vallen bij de juf of meester in de smaak omdat ze het allemaal al goed kunnen. Daardoor krijgen ze veel positieve aandacht van een docent: ook behoorlijk belangrijk voor de verdere carrière. Wie jong zo begint, krijgt vaker nét dat lekkere zetje mee om succesvol te worden op latere leeftijd. Wie op school al een brave en goede leerling is, heeft meer kans om door te gaan studeren en is gemiddeld gezien intelligenter dan mensen die zijn geboren in andere maanden én heeft daardoor ook kans op een betere baan. Winning, October-babies.

 

Nog meer voordelen

Als je geboren bent vóór 22 oktober ben je een Weegschaal. Zij staan bekend als romantisch, charmant, gemakkelijk in de omgang en vredelievend. Ook zijn ze echte twijfelaars: ze kunnen moeilijk kiezen wat ze nou willen in het leven, maar ze genieten dan wél vol van de kleine dingen en werken graag hard voor hun dromen. Ben je geboren na 22 oktober, dan ben je een Schorpioen. Zij zijn vastberaden, gepassioneerd en emotioneel. Ze zijn graag alleen en kunnen goed ruzie maken als het ze niet zint. Maar zijn ze in een goed humeur, dan zijn ze de gezelligste vriendinnen.

 

En er is meer goed nieuws voor iedereen die oktober heeft als geboortemaand. Volgens onderzoekers zijn oktoberbaby’s het beste af als het gaat om leeftijd: zij worden gemiddeld 160 dagen ouder dan baby’s geboren in andere maanden van het jaar. Dat is omdat ze fitter zijn, al op jonge leeftijd. Genen om sportief mee te zijn, zeg maar. Kijk, is dat even mooi meegenomen. Hieperdepiep hoera to you.

 

Bron: Girlfriend Magazine

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com