Onderzoek toont aan: dit is wat vrouwen het eerst doen na hun bevalling

 

En eigenlijk vind ik dat dus te gek voor woorden…

 

Met mijn vierentwintig jaar ben ik nog lang niet toe aan het idee van een meloen door een rietje persen, luiers, slapeloze nachten, borstvoeding en zwangerschapsgym… No, thank you. Om mij heen zijn er zo langzamerhand wel steeds meer vrouwen zwanger, hebben steeds meer vrouwen al zo’n kleine koter rondrennen, of zijn ze erover na aan het denken. En wat me dan zo opvalt is dat ze allemaal wel héél erg bezig zijn met hoe ze eruitzien als het moment eindelijk daar is dat het kindje geboren mag worden. En blijkbaar zijn ze niet de enigen.

 
Uit onderzoek onder tweeduizend vrouwen die net waren bevallen door de Britse beauty-webshop Cosmetify bleek dat bijna alle ondervraagden ongeveer tweeëneenhalf uur na de bevalling meteen hun make-up bijwerkten. Ben ik de enige die dit best wel heel gek vindt? Je hebt net een leven op de wereld gebracht… Een kind gebaard. En dan wil je er daarna ook nog eens tiptop uitzien? Beetje overdreven als je het mij vraagt. Waarom ze dit doen? 31% om er goed uit te zien op foto’s met hun pasgeboren kindje, 26% om er goed uit te zien voor het bezoek, en 22% om er minder moe uit te zien.

 
En dat is niet alles, ook voor de bevalling zouden vrouwen extra tijd besteden aan hun uiterlijk. Want 65% gaf aan langs te gaan bij de schoonheidsspecialiste voor een ontharingssessie, 57% had een manicure laten doen, en 37% heeft zelfs een spraytan genomen. Ben ik nou de enige die dit heel vreemd vindt? Heb je het niet druk met iets heel anders dan je zorgen te maken over je witte melkflessen? En die manicure bijt je er misschien net zo snel weer af door de zenuwen… Misschien begrijp ik er ook niks van omdat ik nog bij lange na niet over kinderen aan het nadenken ben, maar ik vind het gewoon ontzettend overdreven en ik hoop dat ik over belangrijker dingen na zal denken op het moment dat ik net ben bevallen… Of heb jij deze maatregelen ook allemaal genomen voor en na je bevalling?
 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn