Om stil van te worden

 

Mag ik even heel eerlijk zijn? Ik heb geen woorden. Geen woorden om te omschrijven hoe aangrijpend dit filmpje is. Het heeft me geraakt. En dan bedoel ik ook écht geraakt. En mij niet alleen. De hele redactie is er nog steeds een beetje stil van. 

 

Amnesty International heeft vandaag een wereldwijde campagne gelanceerd waarin ze om meer begrip vragen voor vluchtelingen. Dit doen ze door mensen het verhaal van vluchtelingen écht te laten voelen. Om die reden is een aantal Nederlanders gevraagd om onder hypnose het gevoel te ervaren van een Syrische vrouw die als vluchteling naar Nederland is gekomen. 

 

Mijn ogen zijn geopend en ik raad iedereen aan om dit filmpje te kijken. Vergeet de tissues niet. Je zult ze nodig hebben.

 

 

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn