Oh oh: wie te veel werkt, wordt twee keer zo snel kaal

 

Sorry, maar als je weer eens langer dan die acht uur per dag achter die laptop hangt: stop er gelijk mee. Niet doen. Nooit niet.

 

 

 

Als je haar je lief is dan. Want je wordt er kaal van, blijkt nu. Van dat overwerken dus. Het is bewezen in een interessante studie: wie te veel werkt, wordt twee keer zo snel kaal.

 

Stressen

Het geldt met name voor mannen. Volgens onderzoekers gebruiken mannen die meer dan 52 uur per week werken vaker middelen tegen kaalheid. Een uurtje langer werken is geen wereldramp, maar pak geen weken van plus vijftig uur. Mogelijke onderliggende oorzaak: werkstress. Maar goed, dat kunnen vrouwen ook ervaren, dus denk niet dat je ermee wegkomt als je een vrouw bent die graag veel werkt. Werken is goed, werken is prima, maar doe het vooral niet te veel in een week. Ook niet voor dat extra beetje salaris of die bonus. Een keertje overwerken is heus prima, maar let op het aantal wekelijkse uren dat je werkt.

 

Doei baas

Want werkweken die standaard uit gemiddeld meer dan veertig uur bestaan, zouden je sneller kaal krijgen. Dat heeft simpelweg alles te maken met het stresshormoon cortisol dat je lijf aanmaakt als je je weer eens zorgen maakt om een mail van je baas, die zeikerige collega of een harde deadline. Cortisol zorgt ervoor dat haarzakjes beschadigen. Zodra die beschadigd zijn, komen ze ook niet meer terug. Kaal is voor altijd kaal, zeg maar. Je ziet het allemaal terug in de cijfers: in de groep met mannen met een 40-urige werkweek had 2 procent last van kaalheid in de groep met mannen met een 52-urige werkweek was dat 3 procent en in de groep met mannen die 52 uur of meer werken was dat 4 procent.

 

Nou ja, zo zie je maar weer: soms is het echt beter om lui te zijn dan moe. Wie boekt er een lang weekend weg? Wie boekt er een extra vakantie? Wie zet zijn out of office weer eens aan? Met de groeten van je kapper, hè.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com