Oh, oh, oh, wat zonde

 

Zat ik gister dus met mijn stomende espresso naast me gezellig op de redactie door het nieuws heen te scrollen toen ik opeens dit filmpje tegenkwam. Natuurlijk begon ik te schaterlachen en hoorde ik Franska direct naast me ‘Wat is er? Laat eens zien?’ Ik zou niet overdrijven als ik je vertel dat we met z’n allen minstens vijf minuten helemaal dubbel lagen van het lachen. 

 

Waarom? Het filmpje laat zien hoe een knappe man in een duur uitziend pak in een grote club in Ibiza een grote fles champagne die £30,000 kost (ja, echt) opentrekt. Een hele mensenmassa heeft zich om hem heen gevormd en het was echt zijn ‘moment to shine’. Hij werd gefilmd en toegejuicht en voelde zich vast heel stoer. Jammer dat het helaas niet afloopt zoals hij dat had gewild. 

 

Terwijl hij de kurk lostrekt, glijdt de fles uit zijn armen en stroomt de kostbare champagne over de hele vloer van de dure nachtclub. Tja, dat soort dingen kunnen gebeuren. Wel een beetje jammer van die £30,000. En zijn ego.

 

Toch vraag ik me af of hij een nieuwe heeft besteld. Gewoon, omdat het kan. En omdat hij toch even wil laten zien dat hij niet echt zo’n klungeltje is. Ik hoop stiekem voor hem van niet. Helpt ook wel een beetje met je kater de volgende dag. Misschien was het een teken dat hij al teveel ophad. En misschien is het ook wel heel goed voor de vloer. Denk niet dat iemand ooit de vloer gepoetst heeft met zulke dure champagne. 

 

Het moraal van het verhaal? Koop niet zulke belachelijk dure flessen champagne. Na een aantal drankjes proeven ze toch allemaal hetzelfde. 

 

 

Benieuwd naar onze favoriete bubbels hier op de redactie? Kijk dan maar even hier.

 

 

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn