Franska op de bank met Anita Witzier

 

 

Het is alweer een jaar geleden dat ik haar sprak. En dat ging toen over iets nieuws.

 

 

Een jaar geleden sprak ik Anita Witzier toen ze met iets nieuws ging beginnen. Er werd een 50+site gelanceerd en Anita werd daar vaste columniste. Ze zei toen tegen me: ‘50-plus is een interessante levensfase. Ik roep al jaren dat we verder moeten kijken dan die grens van 49. Het platform ‘Laat zien wie je bent’, is voor mij een mooie plek om mijn ervaringen te delen en te laten zien dat het niet gaat om leeftijd, maar om leeftijdsgevoel.’ Nou, daar kan ik me natuurlijk helemaal in vinden.

 

Dat geklets over leeftijd. Zo vermoeiend. De ene zestigjarige doet alsof ze nog 28 is, verliest nooit haar wilde haren. De ander van 28 lijkt een wijze, zelfs oudere en voorzichtige vrouw. Ik ken ze allebei, die types. Dingen vallen niet aan leeftijd af te meten. Oké, sommige dingen misschien. Ik dacht, weet je wat, ik ga Anita eens vragen wat haar ervaringen zijn.  Dus zo zat ze ineens naast me op de bank. Kijk zelf maar:

 

 

Trouwens, onderzoek onder 6400 Europese vrouwen heeft aangetoond dat meer dan 70% van de 50+vrouwen zich zelfverzekerder voelt dan vroeger. Ha! Ik bedoel maar.

 

 

PS. Wil je de columns waar ik het met Anita over had even lezen? Je vindt ze hier:

https://www.kruidvat.nl/laatzien-column-ouderdomskwalen

https://www.kruidvat.nl/laatzien-column-januari

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

witte-balk-met-bol-franska