Oh My God. De baby van het jaar wordt geboren

 

Meghan en haar Harry zijn trotse ouders van een jongetje geworden.

 

Maar omdat Meghan en Harry duidelijk willen dat de geboorte van het kind zo privé mogelijk blijft, schrijven we vandaag juist weer iets heel anders. Want heb jij ooit gemerkt hoeveel Meghan en Máxima wel niet op elkaar lijken? Ze werden allebei verliefd op een heuse prins uit een ver land, trouwden in een wondermooie couturebruidsjurk en leefden nog lang en gelukkig in een echt kasteel. Maar er zijn nog meer dingen waarin ze wel wat van elkaar weg hebben.

 

Zeven dingen die Máxima en Meghan met elkaar gemeen hebben:

 
Amerika en Argentinië
Meghan is in Los Angeles geboren, Máxima was na haar studie een tijdje bankier in New York. De wieg van Máxima stond in Buenos Aires, waar Meghan dan weer een tijdje op de Amerikaanse ambassade heeft gewerkt. 

 

Hun bijzondere vaders
De vaders van beide dames zijn een geval apart. Die van Máxima mocht niet op het koninklijke huwelijk verschijnen omdat hij staatssecretaris en minister van landbouw was in het regime van dictator generaal Jorge Videla. Daar was onze Nederlandse regering niet blij mee en daarom hebben ze hem met klem verzocht om thuis in Argentinië te blijven. Weet je nog, die beeldige traan in de kerk tijdens die prachtige bandoneonmuziek Adios Nonino?
 
De vader van Meghan is ook nogal omstreden. Uit schaamte voor het schandaal rondom in scène gezette paparazzifoto’s van hem, durfde hij niet meer op de trouwpartij van zijn dochter te verschijnen. Maar hoe koninklijk was haar moeder Doria naast haar dochter in de auto op weg naar de huwelijksceremonie.

 

Mooi
Beide dames zijn natuurlijk beeldschoon, dat was hun prinsen ook opgevallen. Gelukkig bleek de liefde wederzijds en vielen ze als een blok voor elkaar.
 
Dure smaak in kleding.
Hoewel Meghan Markle acht keer meer geld uitgeeft aan kleding dan onze Koningin Máxima, delen ze de liefde voor de Brits-Servische modeontwerper Roksanda Ilinčić. Alhoewel onze Máxima af en toe ook wel gewoon in een Zaraatje verschijnt en zelfs soms in de kledingkast van haar schoonmoeder neust.
 
Regels willen veranderen
Meghan staat erom bekend dat ze dingen graag anders doet.
 

 

Zo is ze de eerste Britse royal die in het openbaar gewoon de hand van haar Harry vasthoudt. Dat doet de koninklijke familie niet zo vaak, dus dat is best bijzonder. Máxima gaat ook graag haar eigen gang en wilde na de geboorte van haar drie kinderen gewoon blijven werken. Net zoals al die andere Hollandse moeders.
 

Eigen carrière, aanpassen aan het nieuwe leven.
Meghan had een glansrijke carrière als actrice. Vanaf 2011 werd ze wereldberoemd als Rachel Zane in de advocatenserie Suits. Maar toen de verkering met Harry serieuzer werd is ze helemaal gestopt met acteren. Nu maar hopen dat ze de komende jaren niet alleen maar lintjes door hoeft te knippen.
 
Máxima werkte bij verschillende banken in New York. De ervaring die ze daar heeft opgedaan kan ze nu prima inzetten in haar functie als officiële pleitbezorgster van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Ze adviseert hem om over de hele wereld financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken.
 
Sport
Volgens kenners doen ze ook allebei aan kickboksen. Dat is misschien wel nodig ook, daar aan het hof. Zoveel mensen die je te vriend moet houden. Pffff.
 

Lieve Harry en Meghan, geniet van jullie baby’tje!

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit