Nu al moe?

 

Winterdip? Dit eten helpt je de winter door.

 

Het was even omschakelen toen de winterjassen een paar weken geleden weer uit de kast werden gehaald. Wat hebben we een mooie zomer gehad. Maar waar hebben we het dan over? Die zomer lijkt al zo lang geleden. Met sinterklaas en kerst in zicht, begint dat warme gevoel weer op te komen. Maar een winterdip hebben we allemaal weleens. Het eerste wat ik en vele anderen dan doen, is eten. Het is toch winter. Dikke truien aan. Wat maak het ook uit?

 

Eten helpt tegen die winterdip van je. Dit voedsel moet je vooral eten als je dat kleine beetje winter-energie nodig hebt.

 

1. Goji-bessen

Jaja, daar gaan we weer met die superfood-hype, maar het eten of drinken van deze bessen geeft je een energie boost, is goed voor je focus en je wordt er kalm van. Dat klinkt goed. Kalm op de bank met goji-bessen dan maar?

 

2. Havermout

Goed voor je energielevel en, als je er warme melk bij doet, ook nog eens lekker als je uit de warme douche komt en de kou moet gaan trotseren.

 

3. Bouillon

Goed voor je immuunsysteem. Kunnen we wel gebruiken met al die loopneuzen en dat gehoest.

 

4. Oesters

In oesters zit een enorme hoeveelheid zink. Goed voor deze koude maandjes. Goed voor het immuunsysteem? Check. Goed voor de hersenen? Check.

 

 

 

 

 

5. PASTA!

Pasta? Ja pasta! Hier word ik nou blij van. Wie zei dat je van koolhydraten af moest blijven? Nou, in de winter niet hoor. Eet lekker koolhydraat-rijke maaltijden. Helpt tegen mood-swings tijdens een winterdipje.

 

Vanavond maar meteen een lekker bord pasta eten? Ik ben VÓÓR. Jij ook?

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares