No Wine Today

 

Ik vond het altijd maar flauwekul die goede voornemens, maar dit ben ik van plan vol te houden.

 

 

Het afgelopen jaar vond ik mezelf vaak reuze zielig. Corona gooide ook bij mij roet in alle plannetjes die ik had. Van groots en meeslepend leven kwam dit jaar niks terecht. Ik moest het in het kleine zoeken en van ieder weekend thuis dan maar een feestje maken.

 

Dat lukte prima en vaak in gezelschap van een glaasje knisperende witte wijn, of een gezellig koud biertje. Maar omdat ik soms van die dagen had dat ik het allemaal maar stom vond, kwam er door de week steeds vaker een dag voorbij waarop ik vond dat ik toch een wijntje verdiende.

 

Na de zoveelste persconferentie met nieuwe maatregelen zakte mijn humeur in en keek ik vaak uit naar dat troostende glas aan het einde van een lange werkdag. En zo sloop er stiekem een ongezonde gewoonte in.

 

Te veel en te vaak een wijntje of biertje blijkt slecht voor mijn lijf en mijn humeur. Want ik lig vaak ‘s nachts te stuiteren in mijn bed van de opvliegers. Mijn lievelingsbroek zit steeds strakker en omdat ik slechter slaap voel ik me soms niet fit waardoor ik niet de gezelligste ben. Hoogste tijd voor goede voornemens dus.

 

Normaal gesproken vind ik dat flauwekul, want ik houd dat toch nooit vol. Maar met No Wine Today wordt dat appeltje eitje. Met hun speciaal ontwikkelde no-nonsensprogramma neem ik vanaf 4 januari even een alcoholbreak.  

 

Via de Mindset Fix wil ik inzicht krijgen in waarom ik zo graag een wijntje drink en leren om niet steeds in de valkuil te stappen door weer een keertje in te schenken. No Wine Today geeft me tips, tricks, recepten en toegang tot mijn eigen No Wine Today-dagboek op de website.

 

Ik heb mezelf na deze uitdaging een geweldige beloning in het vooruitzicht gesteld. Namelijk weer lekker en diep slapen zodat ik niet meer brak aan het ontbijt verschijn en halverwege de dag wel een dutje lust.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door No Wine Today (@nowinetoday.nl)

 

 

Lijkt het je ook wat? Doe dan met me mee en schrijf je voor 4 januari in op No Wine Today. Ik heb een mooie korting* van 5 euro voor je geregeld op de 30-dagenprogramma’s;  de Mindset Fix of de Deep Fix.

 

Als we het samen doen wordt het ook zonder dat wijntje vast heel gezellig.

 

*De code FRANSKA5 is geldig tot 31 januari 2021

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit