Het kan altijd erger

 

 

Ik kan zo genieten van de verhalen die Grace Bregman schrijft. Ik dacht: weet je wat, ik vraag of we ze op Franska.nl mogen plaatsen. Dus vandaag kun je weer meegenieten. 

 

 

“Driving home for Christmas ”  van Chris Rea heeft dit jaar wél een hele andere betekenis… Normaal gesproken een van mijn favoriete nummers, maar aangezien we tegenwoordig voor een groot gedeelte thuiswerken, kun je dat ‘driving’ wel weglaten. We zitten al @home.

 
Maar je zou maar vrachtwagenchauffeur zijn, en nu vastzitten in Engeland. Iedere keer denk je: erger dan dit kan het niet worden. Dus wel. Is toch vreselijk om zo vast te zitten in een file waar maar geen eind aan lijkt te komen? London Bridge is falling down, en niet alleen de brug. Alles valt zo langzamerhand in het water.

 
En dan zitten wij er hier nog warmpjes bij, lichtjes aan, kachel aan, stromend water en eten in overvloed. Tegen de tijd dat deze chauffeurs weer thuis zijn, mag je ze wel een paar dagen in bad weken….

 
Je moet wel van goeden huize komen om het nog een beetje gezellig te maken voor jezelf en anderen. Ik doet dat met veel kaarsjes en lichtjes, maar wel met minder mensen dan anders in huis.

 
Maar zoals ik al zei: het kan altijd erger. Je zal maar hoogzwanger zijn, onderweg op een ezel, en er is nergens plek voor je in de herberg…

 
Fijne kerstdagen, waar je ook bent op deze wereld.

 
Dikke kerstzoen, Gracie ?

 

Door: gastcolumnist Grace Bregman

 

Grace houdt van haar gezin, familie, vrienden, thee, etentjes organiseren, Italië en New York. Stewardess in een vorig leven, en op dit moment Pink Ribbon ambassadeur, promotor van binnenstad Groningen en gastvrouw op evenementen.