Nieuwe details over de Titan

 

Inmiddels weten we dat de Titan-duikboot van OceanGate is geïmplodeerd, waarbij alle vijf passagiers om het leven zijn gekomen.

 

 

 

Dat is natuurlijk al echt een horrorverhaal, maar er komen alleen maar meer gruwelijke details naar buiten. 

 

Christine Dawood, wier man en zoon Shahzada en Suleman aan boord waren, sprak namelijk met de pers over hoe de laatste minuten aan boord zijn geweest. De CEO van OceanGate die ook aan boord was, Stockton Rush, deed namelijk alle lichten uit toen de Titan onderweg was naar de bodem. Dit zou hij hebben gedaan om de batterij te sparen, maar dat betekent dus helaas ook dat de passagiers hun laatste momenten in complete duisternis hebben doorgebracht.

 

Het is moeilijk voor te stellen hóe duister en donker het op zo’n diepte is, omdat we — logisch — daar nauwelijks zijn. Vanaf duizend meter diepte komt er geen enkel straaltje zonlicht meer binnen en dat betekent een duisternis die je als mens waarschijnlijk nooit (of niet vaak) meemaakt. 

 

Zulke duisternis kan rare dingen met een mens doen en daar was OceanGate dan ook op voorbereid: ze hadden alle passagiers gevraagd om heel wat liedjes te downloaden op hun telefoon, zodat ze die konden luisteren via een bluetoothspeaker in de uren dat de Titan naar de bodem zou gaan. Bijzonder detail: countrymuziek was voor iedereen verboden — waarschijnlijk had Rush daar een hekel aan?

 

Overigens kwam ook naar buiten dat de zoon van Christine, Suleman, in eerste instantie niet mee wilde aan boord. Dat is niet helemaal waar: dit werd naar buiten gebracht door een familielid dat al jaren geen contact meer had met het gezin. Christine zei dat Suleman absoluut wilde, maar het wel heel eng en spannend vond. Bijzonder detail is wel dat het originele plan was om deze tocht in 2019 te maken, en dan zou Christine dat met haar man doen. Zij kreeg echter corona en kon niet meer mee, dus de trip werd verzet naar dit jaar. Hun zoon Suleman was toen oud genoeg om mee te gaan en dus mocht hij mee aan boord.

 

Bron: TMZ // Beeld: OceanGate

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer