Help,

waar staat mijn auto?

 

Caroline: Onthouden waar mijn auto staat, wat een gedoe, zeker in hartje stad waar ik woon. Hoe vaak ik niet de deur uitloop en géén idee heb. Zeker omdat ik hem niet elke dag gebruik, is mijn geheugen soms helemaal blanco. Daar heb ik na aardig wat ergernis (lees: zeker een half uur radeloos door de buurt dwalen terwijl ik nogal haast had) iets supersimpels op gevonden: ik maak een foto. Herkenbaar?

 

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat zes op de tien automobilisten vergeten waar hun auto staat. Dus daar heeft onze Nationale Steun en Toeverlaat in het Verkeer iets veel spectaculairders op gevonden dan ik: ANWB Connected, een service waarmee je met je voertuig kunt ‘praten’. Een slimme connector, een soort usb-stick, in de auto maakt verbinding met je smartphone. Zo is terugvinden voortaan een eitje.

 

Leuk onderzoek trouwens. Tijdens het parkeren met andere dingen bezig zijn is bijvoorbeeld de belangrijkste reden waarom we vergeten waar onze auto staat. Komt je zeker ook helemaal niet bekend voor? ;-) En als hij ‘kwijt’ is duurt het bij bijna vier op de tien automobilisten 5 tot 10 minuten voordat zij hun auto weer hebben gevonden. Opmerkelijk is dat mannen er langer over doen…
Ik ben trouwens niet de enige die een foto maakt, dat doet zo’n 12 procent van de ondervraagden; 59 procent probeert herkenningspunten te onthouden en nog eens 12 procent probeert de auto altijd op dezelfde plek neer te zetten. Al die moeite hoeft dus niet meer, met de ANWB Connected-app zie je altijd waar je auto is. Ook als iemand anders hem (heeft) gebruikt.

 

Opmerkelijk is dat mannen er langer over doen…

 

Maar er is méér…
• met de app kun je ook pech voorkomen. Je krijgt namelijk inzicht in de technische staat van je auto. Is de accu bijvoorbeeld zwak, dan krijg je een seintje.
• heb je toch pech, dan kan de Wegewacht via de app relevante data over de auto opvragen en van te voren een inschatting maken van het probleem. En dat kan tijd schelen.
• door feedback over je rijgedrag, kun je tot wel 15 procent besparen op brandstof.
• je betaalt nooit te veel voor parkeren, omdat je een berichtje krijgt als je vergeet een parkeertransactie te beëindigen.

 

Mooi dat ik die ga downloaden.
ANWB Connected is hier verkrijgbaar.

 

 

Journalist Caroline Griep doet iedere dag weer een poging tot opgeruimd leven. Daar schrijft ze over. En over alles wat er verder bij komt kijken om haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder, vrouw van 50+ en herstellend borstkankerpatiënt op de rails te houden.

Fotografie portret: Dingena Mol, haar & make-up: Astrid Timmer