Yesssss, vanaf deze datum kun je het nieuwe seizoen van The Crown bingen

 

Zet 16 november maar vast in je agenda want de zesde en laatste serie zal vanaf die datum op Netflix te zien zijn.

 

 

 

Maar dat is nog niet alles, want om de spanning er een beetje in te houden zijn er twee delen gemaakt. Dat tweede deel is vanaf 14 december te zien.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Netflix UK & Ireland (@netflixuk)


 

In 2005 trouwt Charles met zijn grote liefde Camilla, maar in de tien jaar ervoor gebeurde er genoeg om de vier afleveringen van het eerste deel te vullen. Zo werd prinses Diana verliefd op Dodi Al Fayed, maar kwamen zij op tragische wijze in Parijs om het leven. Aan BBC News vertelde producent Suzanne Mackie dat ze rond het auto-ongeluk dat Diana het leven kostte zeker niet de sensatie zochten. Daarover zei ze: ‘De show is misschien groot en luidruchtig, maar dat zijn we niet. Er was een heel, heel voorzichtig, lang, lang, lang gesprek over hoe we het doen – en ik hoop, weet je, dat het publiek het uiteindelijk zal beoordelen, maar ik denk dat het fijngevoelig en doordacht is nagemaakt.’

 

 

De mooie Elizabeth Debicki speelt weer de rol van de prinses Diana, naast Dominic West als prins Charles en Khalid Abdalla als Dodi Al Fayed. Imelda Staunton is weer de vastberaden koningin Elizabeth II en Jonathan Pryce heeft weer de rol van prins Philip.

 

 

In het tweede deel, dat tegen de kerst te zien is, komen de afgelopen twintig jaar aan bod met onder andere dus het huwelijk van Charles en Camilla en het gouden jubileum van koningin Elizabeth. Prins William moet na de dood van zijn moeder zijn leven weer oppakken, wat hem grote moeite kost. Eenmaal op de universiteit leert hij een leuk burgermeisje kennen. Maar hoe zijn Kate uiteindelijk de toekomstige prinses van Wales werd, dat ging ook niet vanzelf. Gelukkig zijn er zes afleveringen waarin je kunt zien hoe dat sprookje tot een goed einde gebracht werd. 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit