Nick en Simon: hoe zit het nou echt?

nick en simon eva jinek

 

Gisteren, aan de talkshowtafel van Jinek, zou er eindelijk duidelijkheid komen: waarom gaan Nick en Simon uit elkaar?

 

 

 

Het werd een moetje voor Simon, het optreden samen met Nick. Na zestien jaar wilde hij weleens wat anders. Tot dat besef kwam hij toen hij samen met vrouw en kind op wereldreis was en later door corona niet kon optreden. Hij vond het eigenlijk wel lekker, zo zonder die ander.

 

Inmiddels hebben ze zo’n beetje alles bereikt waar ze van droomden toen ze samen op de middelbare school zaten. Immens populair werden ze, altijd stonden er duizenden fans in volle zalen. Ze kregen talloze gouden platen en ze maakten samen fantastische tv. Met als kers op de taart zelfs een nominatie voor de Gouden Televizierring voor ‘Nick, Simon & Kees: Homeward Bound’, over hun idolen Simon en Garfunkel.

 

Eigenlijk snap ik wel dat Simon weleens wat anders wil. Want het gevolg van dat grote succes is dat je als duo ook altijd op elkaars lip zit. Dat je dezelfde kleedkamer deelt en het roddelcircuit op volle toeren draait als je eens ergens in je eentje verschijnt, zonder die ander. Alsof je geen eigen individu meer bent. En al helemaal nu de fans heel erg teleurgesteld zijn en de media er zo hun eigen verhaal van maken over wat de werkelijke reden zou zijn dat ze ermee stoppen.

 

Gek genoeg wordt het heel normaal gevonden als je na zestien jaar bij dezelfde baas je baan opzegt omdat je weleens zin hebt in andere collega’s. Maar als een succesvol zangduo er de brui aan wil geven krijgen ze bakken kritiek over zich heen. Dat de een de ander heeft ontvolgd op Instagram is natuurlijk olie op het vuur, maar moeten ze de werkelijke reden van de breuk dan met iedereen delen? Het is al lastig om voor jezelf te kiezen, laat staan als je duizenden fans op je dak krijgt die ineens hun grote idolen zien verdwijnen.

 

Hoe het nou echt zit, daar ben ik na het interview bij Jinek niet veel wijzer over geworden. Maar dat Simon nu zijn eigen weg wil gaan vind ik eigenlijk wel stoer, of, zoals ze zelf ooit zongen:

 

Er wordt een keerpunt aangeduid
Je kunt nu weer vooruit
Je voelt de zon op je gezicht
Het wordt de hoogste tijd
Dat jij jezelf bevrijdt
Zie het in een ander licht

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit