Netflix, we moeten praten

netflix

 

Mijn favo streamingdienst en ik zitten even in een roerige tijd

 

 

We gaan niet zo lekker samen. En ik kan je eerlijk vertellen dat dat alleen maar de schuld is van Netflix en dat ik absoluut weiger ook maar een klein beetje van de schuld bij mezelf te zoeken. Netflix ging het wachtwoord delen namelijk aanpakken; dat kondigden ze al een hele tijd aan.  En ik snap het hoor: zij willen natuurlijk geen niet-betalende meekijkers en dat is logisch. Maar deze maatregel en hoe die nu is ingevoerd doet mij serieus twijfelen om mijn abonnement maar gewoon op te gaan zeggen.

 

 

Het zit namelijk zo: ik deel helemaal geen wachtwoord, maar heb met twee vrienden ons ‘eigen’ familieabonnement. We betalen dus allemaal netjes per maand en hebben ons eigen profiel op het Netflix-account. En dat mag nu dus ineens niet meer. Nouuuu, sorry hoor, waar slaat dát dan weer op?

 

 

Netflix wil het namelijk mogelijk maken dat alleen mensen op één adres dit kunnen gaan doen. In dit geval is dat mijzelf en mijn kat, en die laatstgenoemde betaalt niet mee aan de huur en maandelijkse uitgaven, dus dat betekent dat ik nu een nieuw abonnement moet gaan afsluiten (en dus bijna twee keer zo duur uit ben), terwijl ik hartstikke braaf bezig was met dit familyabonnement. Maar niet op één adres, dus nu pakt Netflix mij aan.

 

 

Dus Netflix, ik snap dat je dit probleem moet aanpakken, echt waar, maar op deze manier lijkt me niet het állerhandigst, want ik gok dat er wel meer mensen zijn die in mijn situatie zitten. Die ook bijvoorbeeld alleen wonen en deze constructie hebben met vrienden, en die dus nu ook een nieuw, en een stuk duurder, abonnement moeten afsluiten omdat Netflix besluit mensen aan te pakken die iets doen waar jij je niet schuldig aan hebt gemaakt.

 

 

Het voelt een beetje alsof de hele klas nu moet nablijven omdat één leerling een propje gooide. Zwaar irritant en onterecht. Netflix, wat gaan we hieraan doen?

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer