Schandalen, drama en intriges: de kleinkinderen van Grace Kelly maken een film over de Grimaldi’s van Monaco

Grace kelly

 

Het leven van de Grimaldi’s van Monaco lijkt al eeuwenlang op een film en die wordt nu eindelijk gemaakt.

 

 

Voor wie dol is op de schandalen, drama’s en intriges van The Crown komt er nu een fantastische nieuwe film. Niemand minder dan de kleinkinderen van wijlen prins Rainier III en zijn Grace Kelly gaan een film maken over die andere koninklijke familie die nog veel meer glitz en glamour heeft dan de Britse royals.

 

 

Het productiebedrijf van Andrea en Pierre Casiraghi, kinderen van prinses Caroline, gaat een film maken over hoe de familie Grimaldi ooit in Monaco de macht greep en die al eeuwenlang en tot op de dag van vandaag vasthoudt. De mannen hebben daarmee ook de goedkeuring van het Huis Grimaldi te pakken. Beatrice Casiraghi, de vrouw van Pierre, en Dimitri Rassam, de man van prinses Caroline’s dochter Charlotte Casiraghi, zijn ook bij het project betrokken. Zij kunnen in deze film over de historie van het Huis Grimaldi uit eerste hand het verhaal van deze wereldberoemde en beruchte familie vertellen, want zij hebben toegang tot alle juicy details die in de prinselijke archieven vol oude documenten en privé-correspondentie bewaard zijn gebleven. Misschien wordt er ook een tipje van de sluier opgelicht over de vloek van Monaco, die het ongeluk dat de familie keer op keer treft kan verklaren.

 

 

Want boy o boy, wat een verhaal is dat. Alleen al de afgelopen decennia heeft deze familie meer meegemaakt dan goed voor ze is. De Amerikaanse filmster Grace Kelly filmster trouwde in 1956 weliswaar met haar prins Rainier maar leefde niet lang en gelukkig omdat ze door een tragisch ongeluk aan haar einde kwam. Ook hun drie kinderen werd het ongeluk niet gespaard en men denkt dat dit te maken heeft met de vloek die al 700 jaar op de familie rust.

 

 

Oudste dochter Caroline trouwde met een playboy maar vond het geluk bij een tweede echtgenoot die helaas verongelukte en haar met drie jonge kinderen achterliet. Echtgenoot nummer drie bleek een enorme hork te zijn en buiten een leuke dochter gaf hij Caroline alleen maar kopzorgen.

 

 

De affaires van prins Albert zijn niet te tellen en als hij dan eindelijk gaat trouwen met de Zuid-Afrikaanse Charlène blijkt de bruid de dag van tevoren de benen te willen nemen. Of het stel gelukkig is, is nog maar de vraag want Charlène was om gezondheidsredenen tijdenlang opgenomen in een kliniek en staat zelden lachend op de foto.

 

 

En dan is er nog die supercoole Stefanie die erbij was toen haar moeder achter het stuur een hersenbloeding kreeg en om het leven kwam bij het ongeluk dat daarop volgde. Een verschrikkelijke nachtmerrie. Ook zij werd niet gelukkig in de liefde. Ze trouwde met haar lijfwacht die vervolgens een affaire kreeg met de Belgische Miss Blote Borst. De prinses had een tijdje een relatie met een circusartiest en leefde samen met hem in een caravan, maar ook dat maakte haar niet gelukkig.

 

 

Genoeg ellende om wel zes series te vullen. Ik denk niet dat deze details de film zullen halen, maar misschien dat Netflix er een nieuw succes zoals The Crown in ziet.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit