Net zo lekker als het origineel; deze spotgoedkope parfums wil je hebben

 

Ben je dol op dure geuren, maar heb je geen budget om er een te kopen? Dan moet je deze perfume dupes eens proberen.

 

 

 

Ik ben dol op geuren en loop graag bij een parfumerie naar binnen om even rond te snuffelen. Maar ik loop vaak net zo hard weer naar buiten als ik de prijs zie die op zo’n flacon staat. Niet normaal hoe duur een lekker luchtje is. Mijn jarenlange favoriet is SI van Armani, maar voor de prijs van een flesje eau de parfum kunnen we in Huize Smit een kar boodschappen halen waar je niet meer overheen kan kijken. Niet normaal, wat een geld.

 

Maar nu heb ik een geweldige truc ontdekt en ik vind het echt een wereldtip. Ik had er nog nooit van gehoord, maar nu ik weet wat het is moet ik er altijd even aan ruiken als ik bij de Action ben: parfum ‘dupes’. Dat zijn goedkope parfums die (bijna) hetzelfde ruiken als de dure variant, alleen kosten ze geen drol. De geur van deze dupes blijft niet zo lang op je huid als de echte parfums, maar voor de prijs van een paar euro kan dat natuurlijk ook niet.

 

@cocochanou De action “Si” dupe vs de La Rive dupe testen! ?? #parfumdupe #action #actiondupe #larivedupe ♬ original sound – Coco Chanou

 

En nu is er dus bij de Douglas een verrukkelijk geurende nepper te koop van mijn loeidure echte Armani-parfum en geloof mij maar, het ruikt bijna net zo lekker als het origineel. Maar wees er snel bij, want voor je het weet is het uitverkocht. Hoog tijd dus om eens wat vaker rond te neuzen op de cosmetica-afdeling van de Action, Douglas, Big Bazar of de Lidl, waar steeds weer nieuwe dupes in de schappen liggen. Misschien alvast wat fijne cadeautjes inslaan voor onder de boom? Ik zou het wel weten als ik jou was. Benieuwd naar alle goede dupes? Hier heb je een handig lijstje. 

 

Beeld credits: TikTok @cocochanou

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit