Net als die eerste keer

 

Daten als 50-plusser is net zo spannend als die eerste keer dat je met die ene leukerd op stap ging.

 

Weet je nog hoe verschrikkelijk verliefd je kon zijn toen je twintig was? Dat je er niet van kon slapen en uren naast de telefoon zat te wachten tot je eindelijk gebeld werd door ‘the object of your affection’?

 

Hoe je je misselijk van de zenuwen om stond te kleden voor jullie eerste echte date? Nou, ik kan je vertellen dat er niks veranderd is als je als 50-plusser een nieuwe liefde hoopt te vinden en je opnieuw voor de eerste keer op date gaat.

 

Mijn vriendin M. is een van de bijna 1,6 miljoen single 50-plussers in Nederland. En net als 55 procent van de singles tussen de 50 en 65 jaar, wil M. graag een leuke vent. Na een rottige scheiding was ze helemaal klaar met de liefde, maar zo zoetjesaan kijkt ze wel weer in de rondte. Ze is dan ook veel te leuk om op de plank te blijven liggen. M. is gewoon een heel geestige vrouw die prima voor zichzelf kan zorgen. En nu de kinderen de deur uit zijn heeft ze weer tijd voor zichzelf en een leuke partner.

 

Maar tsjonge, wat is dat spannend. Want ook als 50-plusser moet je weer voor die eerste keer op date. En man, man, man wat een stress levert dat op. M. en haar date hadden afgesproken om een strandwandeling te maken. Het aftellen naar de bewuste zondagmiddag kon dus beginnen.

 

Ze kreeg er helemaal de zenuwen van. Hoe zou hij in het echt zijn? Want hoe geestig hij ook met haar zat te appen, hij kon ook enorm tegenvallen. En net als vroeger was er de stress over wat ze aan moest trekken. En natuurlijk koos ze het verkeerde waardoor ze door die veel te strakke spijkerbroek de hele tijd haar buik in moest houden.

 

Maar wat was ie leuk! M. vertelde dat ze in het begin als een kip zonder kop liep te ratelen, veel te hard moest lachen en hem steeds maar niet uit liet praten. Maar zo a-relaxed als M. zich voelde toen ze het strand opliep, zo gezellig was het met de leukerd. Er vielen geen ongemakkelijke stiltes en ze hadden veel met en om elkaar gelachen.

 

Dat smaakte naar meer. Nu zit M. dus weer op een telefoontje te wachten voor de volgende date. Net als vroeger…

 

Bron: www.ourtime.nl

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit