Nee is ook een antwoord

 

De gezellige feestjes daargelaten heeft lang niet iedereen het naar zijn zin op de laatste avond van het jaar. Maar nee zeggen tegen een uitnodiging is niet altijd even makkelijk.

 

 

Heb je net de kerststress achter de rug, komt het volgende feest in zicht. Misschien vind jij het heel leuk om naar een groot oud-en-nieuwfeest te gaan. En ben je dol op vuurwerk, oliebollen en champagne. Dan heb je vast een topavond. Maar er zijn ook mensen die kiezen voor wat anders op hun oudjaarsavond.

 

Waarom nee zeggen tegen een uitnodiging voor oud en nieuw zo gek nog niet is.

 

 

 

Negen redenen om het dit jaar eens helemaal anders te doen.

Staat die van jou er ook tussen?

 

  1. Ik wil met oud en nieuw helemaal geen beschonken vreemde mannen zoenen. Dank je de koekoek.
  2. Ik heb helemaal geen zin in dat geduw op het drukste feest van het jaar. Dat hoeft voor mij niet meer. Dan maar een suffe troel met een oliebol op een stoel.
  3. Dit jaar zit ik met een logistiek probleem door mijn konijn. Hij is erg bang voor vuurwerk en daarom kan ik hem niet alleen laten.
  4. Wij vierden oud en nieuw altijd met een grote vriendengroep. Vorig jaar kregen twee stellen ruzie en dat liep volledig uit de hand. We blijven dit jaar lekker thuis, zonder gezeur. Best fijn zo met z’n vijven…
  5. Op oudjaarsavond moet ik werken. Mensen vinden mij zielig omdat ik dan geen feest kan vieren. Ze moesten eens weten…
  6. Ik zorg er elk jaar voor dat ik vóór middernacht heerlijk lig te slapen. Geen gedoe met wie ik het dit jaar nou weer moet vieren. Ik kan het echt iedereen aanraden. Ik heb altijd het gevoel dat je de avond moet ‘uitzitten’ totdat het 00.00 uur is. Terwijl ik gewoon lekker naar mijn bed wil.
  7. Ik ben gescheiden en mijn kinderen zijn met oud en nieuw bij hun vader. Ben ik dan zielig? Mwah, ik dacht het niet! Ik heb me met kerst enorm uitgesloofd en ben blij dat ik nu even niks hoef. Mijn deur en de gordijnen blijven lekker dicht op oudjaarsavond. Filmpje en een glaasje wijn. Niemand die me wat maakt!
  8. Ik heb zo’n lastig jaar achter de rug en heb daarom totaal geen puf om gezellig te zijn. Mag ik ook een jaartje overslaan?
  9. Wij stonden vorig jaar met oud en nieuw bij vrienden voor de deur met een enorme tas met vuurwerk. Hun buurman stond de hele tijd boos naar ons te kijken als er weer een pijl van ons de lucht inging. Hij was bang voor de lak van zijn auto die op de straat stond geparkeerd. De lol was er voor ons al heel gauw af. Dit jaar blijven we lekker thuis en knallen we zo het nieuwe jaar in.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit