En dan heb je ineens een kroontje

Caroline zag dit nieuws voorbijkomen en droomde zelf ook helemaal weg. Wat heerlijk dat sprookjes echt bestaan!

 

Als hij later groot zou zijn, wilde Dennis Verbaas (28) uit Lisse profvoetballer worden. Vond hij prins niet ook een leuk idee? Nou nee, dat kwam echt niet in zijn hoofd op. Fotomodel dan? Zeg, hou eens op, dat zijn meisjesdromen.

 

Het kan raar lopen in nog geen dertig levensjaren. Want hoewel op 17-jarige leeftijd bleek dat Dennis een hartritmestoornis had en een sportcarrière er niet in zat voor hem, gaf zijn zus hem een duwtje richting een andere internationale loopbaan. Ze schreef hem in bij een modellenbureau.

 

Als fotomodel was hij vooral in Azië populair. Hoe het gekomen is, weten we niet precies, maar in het glamourwereldje daar kwam hij zijn droomprinses tegen: Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah, de nu 31-jarige Maleisische dochter van sultan Ibrahim Iskandar van het vorstenhuis in Johor.

 

Dat veranderde niet alleen zijn leven maar ook zijn naam, want sinds Dennis zich twee jaar geleden bekeerde tot de islam, wordt hij Muhammad Abdullah genoemd. 

 

Op 14 augustus vindt het sprookjeshuwelijk plaats in besloten kring, na een week vol traditionele plechtigheden, zoals een ‘koninklijk bad’ in de botanische tuinen van de sultan.

 

Niet gek voor dat knulletje uit Lisse met zijn geschaafde voetbalknietjes…

 

 

Journalist Caroline Griep doet iedere dag weer een poging tot opgeruimd leven. Daar schrijft ze over. En over alles wat er verder bij komt kijken om haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder, vrouw van 50+ en herstellend borstkankerpatiënt op de rails te houden.

Bron: NOS

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs