Musicalliefhebbers: er komt iets voor jullie aan op Netflix

 

Confession: ik hou van musicals. Die liefde begon bij The Sound Of Music en is nooit meer weggegaan. Sterker nog, die is alleen maar groter geworden.

 

Ik kan inmiddels de hele film meepraten, net als alle Disneynummers meezingen en de liedjes van Grease zijn mijn standaard go-to bij karaoke. Kortom: ik hou dus echt van musicals.

 

En dat is ook gelijk een erg ondergewaardeerd genre op Netflix. MAAR daar kwam dus de laatste tijd verandering in. Met wisselend succes overigens, want laatst kwam de serie Soundtrack uit en die werd… Niet heul goed ontvangen. Ik heb vier afleveringen gekeken en ik vond ‘m ook errug apart. Niet helemaal wat ik verwachtte bij een musical. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, want er komt een vervanger aan. En: deze is geregisseerd door dezelfde man die dat deed bij La La Land. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen.

 

De nieuwe aanwinst heet The Eddy, met Damien Chazelle in de hoofdrol. En verrassend genoeg is het een Franse serie (gemaakt door Amerikanen), dus verwacht veel Franse chansons. Mais oui, bien sûr. Damien Chazelle is zelf de enige Engelssprekende in de serie, hij speelt Elliot Udo, een man die ooit gevierd jazzartiest was in New York maar nu eigenaar is van een jazzclub in Parijs. De huisband van die club beheren hij en zijn ex-vriendin Maja is de leadzangeres. Dat zorgt dus al voor de nodige problemen.

 

En die problemen stapelen zich op wanneer de compagnon van Elliot, Farid, door de mand valt met zijn dubieuze praktijken. De vrouw van Farid raakt er ook bij betrokken, Elliot zijn dochter duikt ineens op, het bestaan van de club komt in gevaar – drama, drama, drama. Is dus duidelijk geen comedyserie dit, dus zet naast de popcorn ook maar de tissues klaar want dit kan best wel eens een tranentrekker worden.

 

Maar eerlijk is eerlijk: over het algemeen kijk ik wel echt uit naar deze serie. In Parijs. Met liedjes — excuus, met Franse chansons (belangrijk verschil). Lekker goede drama. La La Land vond ik zelf een behoorlijk vage film, maar dat-ie goed in elkaar zat is zeker. En we kunnen The Eddy waarschijnlijk nog in die quarantaine kijken: 8 mei komt-ie uit. Is in ieder geval één pluspuntje aan het nog langer thuis zitten.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer