Museum De Hermitage is toch open voor publiek

 

Nu we niet meer op stap kunnen missen we veel, ook op cultureel gebied.

 

Zelf ga ik bijvoorbeeld graag naar een museum. Natuurlijk bof ik dat er in Nederland zoveel moois te zien is. Zo was ik in februari nog in het Tilburgse Textielmuseum en de Rotterdamse Kunsthal. En met Amsterdam om de hoek loop ik zo ongeveer de deur plat van het Rijks en mijn favoriet, de Hermitage.

 

Daar was nou juist zo’n mooie tentoonstelling over juwelen. Omdat ik gek ben op alles wat glimt, was dat voor mij natuurlijk heerlijk om doorheen te dwalen. Het een was nog mooier dan het andere. Fonkelende sieraden, Fabergé-eieren, snuifdozen en de allermooiste couture. Ik kwam gewoon ogen te kort. Ik had er best nog wel een keertje naartoe gewild.

 

En dat kan dus gewoon. Want zal ik je eens wat vertellen? De Hermitage is nu toch open voor het publiek, via YouTube en cultuurvlogger Jip Heijmerink.  Zij neemt je via deze korte video’s mee op een online rondleiding. Samen met haar loop je door de tentoonstelling alsof je er zelf bij bent.

 

Maar de Hermitage is niet het enige museum waar Jip ons mee naartoe neemt. Verschillende Nederlandse musea hebben, nu ze voor het grote publiek gesloten blijven, speciaal voor Jip de deuren geopend. Haar vlogs zijn echt harstikke leuk om naar te kijken. Zo kun je ook naar Panorma Mesdag in Den Haag, Museum Prinsenhof in Delft, Naturalis in Leiden en ga zo maar door.

 

Dus als je van het weekend toch de deur niet uitgaat, klap je laptop open en neem een kijkje in het museum. Veel plezier!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit