Dit wil jij ook, al is het maar voor ‘die tijd van de maand’

 

Move over man cave! Deze she shed is een Amerikaanse trend trend, waarbij vrouwen een eigen plek maken om tot rust te komen. Zo eentje wil jij ook.

 

Al die mannen die maar lopen te zeuren over hun ultieme droom, een man cave.
Je weet wel, zo’n zolderkamertje (of beter nog, tuinhuisje) waar ze urenlang kunnen klussen, darten, gamen, metal draaien op vinyl en bier drinken. Allemaal dingen waar je geen vrouw bij kunt gebruiken, schijnt het.

 

Nou, vanaf vandaag claim ik dat hok. En wel hierom:
 

1. Geloof het of niet, ook je vrouw wil graag alleen zijn
Niet alleen mijn sociale leven en werk, ook mijn gezinsleven is in de afgelopen maanden drastisch veranderd. Hoe denk jij dat ik het vind om 24/7 samen te zijn met jou, de kinderen, huisdieren, en vooral ook: alle zooi die jullie de hele dag achter je laten vallen?

 

2. Eindelijk rust
Waar mijn huis vol mannen nogal eens het decor is van een hoop herrie, heb ik het graag zo stil mogelijk. Kansloos verhaal in ons huishouden. Kortom, mijn she shed zal een ultieme relaxplek zijn, inclusief geurkaarsen (ja, ik weet dat je die haat), een houtkachel, een zachte bank met fluffy kussens en warme kleuren op de muren.

 

Dit kan natuurlijk ook, al zal Annemijn dit niet bedoelen…

 

 

 

3. Een plek om te ontsnappen in ‘die tijd van de maand’
Je bent het er vast mee eens. Geen maandelijkse pittige discussies meer, geen hoogoplopende emoties. Zet mij tijdens die periode gewoon een paar dagen in mijn she shed. Als het voorbij is, kom ik er als een zonnetje weer uit, beloofd.

 

4. Kan ik eindelijk mijn rotzooi kwijt
Jij ergert je al jaren aan mijn boeken, schoenencollectie, make-upspullen, planten, yogamaterialen en ingelijste foto’s. Komt dat even mooi uit.

 

5. Baas over eigen bar
Mijn eigen mini-cocktailbar, een paar fijne stoelen en een mooi uitzicht vanuit het raam: een betere plek om te chillen met vriendinnen kan ik niet bedenken. Jij hebt geen last van onze gesprekken en in de koelkast blijft genoeg ruimte over voor jouw bier.

 

Klinkt goed, niet? Eh sorry, no boys allowed! Behalve voor het klussen dan…

 

 

Door: Redactie Falder.nl