Move over High Tea, hier is de High Ice Cream

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: de high ice cream.

 

 

Het proeven van verschillende soorten ijs en daar alles overheen strooien en drizzelen wat je maar wilt: bij Lin’s Lounge & Chocolate Bar in Breda kan het. Bij dit topadresje in het keigezellige Brabant kun je in de zomermaanden een heuse ijsproeverij doen. En geloof me: dat wil je.

 

Zo werkt het
Een ijsproeverij, hoe werkt dat? Het is eigenlijk heel simpel. Je krijgt een plateau vol met verschillende smaken ijs (zoals bijvoorbeeld bokkenpootjes- en dolce latte-ijs), toppings, sausjes, fruit, wafeltjes en slagroom. Een paar lepels erbij en je bent ready to go. De ijsproeverij is er in twee formaten: ‘piccolo’ met één ronde en negen smaken ijs en ‘grande’ met twee rondes en achttien (!) smaken ijs. Wij weten wel welke we kiezen.

 

 

Chocoladefondue of Luikse wafels
De ‘piccolo’-variant kost €12,95 p.p en de ‘grande’ €19,95 p.p. Toch niet zo’n ijsliefhebber (bestaat dat?), dan kun je bij Lin’s ook altijd gaan voor de ‘Dip in Heaven’ proeverij: een chocoladefondue met zoete en zoute lekkernijen om te dippen of een proeverij van versgebakken Luikse wafels met natuurlijk ook alles erop en eraan. Whoohoo!

 

Beeld: Unsplash

Door: Redactie FavorFlav