Mooiste meisje van de klas

 

De serie ‘Het mooiste meisje van de klas’ is weer volop te bewonderen op de buis. Presentator Jaap Jongbloed speurt overal in het land naar dames die in de jaren 80 en 90 de jongens in de klas het hoofd op hol brachten. Wie was dat in jouw klas?

 

 

Het concept is eenvoudig en briljant: elke klas had vroeger – en nu natuurlijk ook – een meisje dat qua looks ver boven de rest uitstak. De koningin van het bal! De lieveling van alle heren (de leraren incluis). Het soort meisje waar je alleen maar naar durfde staren, en soms zelfs dat niet eens. Die alle jongens hun nek deed verrekken. Intussen was zij onbereikbaar als de planeet Venus. Overigens is hun invloed en aantrekkingskracht ook op latere leeftijd nog steeds enorm, want Japie is een keer gevallen voor een van de dames in kwestie…

 

Astrid heette ze. Bewondering op afstand. Ik was 15 jaar en zo ongelooflijk verlegen dat ik al bloosde als ik haar fiets in de stalling op school zag staan.

 

Het mooiste meisje van de klas. We kennen haar allemaal. Duik maar eens diep in je geheugen en sluit even je ogen. O ja, verrek, zij! Bij mij – columnist Sjaak – was het Astrid. Blond, mooi figuur, hoge jukbeenderen, geweldige huid. Bewondering op afstand. Ik was 15 jaar en zo ongelooflijk verlegen dat ik al bloosde als ik haar fiets in de stalling op school zag staan. Terwijl 3 jaar later ik elke vrouw die ik maar tegen kwam durfde versieren. Maar goed, 15 jaar is voor een jongen nog gewoon heel piepkuiken jong, en meisjes zijn dan in ontwikkeling al minimaal 4 jaar verder. Astrid keek dan ook vooral naar jongens van 19 en ouder. Of ze had interesse in jongens die al een hint van lichte baardgroei vertoonde. Bij mij was slechts sprake van aarzelend eendendons op de bovenlip.

 

Koefnoen: niet alle mooiste meisjes zijn anno 2020 nog even mooi…

 

Maar goed, ik durfde haar dan weliswaar niet direct aan te spreken – stel je voor, ze zou je ter plekke tot op het bot vernederen – ik had wel de reuzenmoed om een briefje met liefdesverklaring in haar jaszak te steken. Niet ondertekend met mijn volledige naam, maar met de laffe initialen SH. Mij niet realiserend dat we ook nog een Stefan Heirman in de klas hadden… U raadt het al: de week erna liepen zij hand in hand over het schoolplein. Wijze les: spreek gewoon een meisje/vrouw aan. Wat kan je gebeuren?

 

Astrid is inmiddels een vriendin op Facebook. Ik troost mij met de gedachte dat ook sommige mooiste meisjes van de klas – zo is trouwens ook in het tv-programma met eigen ogen te zien – slecht ‘opdrogen’ oftewel ik ben superblij met mijn eigen mooiste meisje.
Het mooiste meisje van de klas – elke dinsdag op NPO1 rond 20.35 uur

 
Geschreven door: Falder.nl
Beeld: Screenshot: ‘Mooiste meisje van de klas’ / AVROTROS