1, 2 ,3, 4, bloempje van, bloempje van

 

Monique: Een zo’n handgemaakte papieren bloem in een vaas is al prachtig.

 

Zó mooi, deze handgemaakte papieren bloemen van Paper Eden! Toen ik ze spotte in Milaan, moest ik meteen aan mijn lieve, leuke, creatieve moeder denken. Zij had namelijk een zwak voor kunstbloemen. Niet zozeer als verzamelaar, maar meer uit praktische overwegingen. Ze had een trucje. In een vaas combineerde ze echte bloemen altijd met kunstbloemen. Dat kwam omdat mijn ouders zo’n beetje altijd in tropische of subtropische landen hebben gewoond. Daar koop je niet zomaar elke week een bos bloemen op de markt.

 

Verse bloemen plukte mijn moeder (indien voorradig) uit de tuin. Dat beperkte zich meestal tot wat bougainville- of oleandertakken, een paar orchideeën of een snel verwelkende hibiscus. Samen met een wisselende keuze uit haar steeds uitgebreidere kunstbloemencollectie kwam ze tot de mooiste boeketten.

 

Zo hield ze een van haar weinige Hollandse tradities in stand: elke week een verse bos bloemen op tafel.

 

 

Deze verfijnde gestyleerde ‘wild flowers’ van de Japanse ontwerpster Megumi Shinozaki zijn daar eigenlijk te mooi en bijzonder voor. Ze worden met de hand gemaakt van speciaal waterbestendig en oersterk ‘papier’; papierpulp waaraan polyester vezels van gerecyclede plastic flessen en textielresten zijn toegevoegd.
Een enkeling in een fles of vaas is al prachtig. Of als decoratie in gezelschap van iets anders dierbaars.

 

De collectie kunstbloemen van mijn moeder is jammer genoeg verloren gegaan. Ter nagedachtenis aan haar koop ik er eentje van Paper Eden, de Poppy, net zo lief en leuk als zij zelf was.

 

Meer informatie over winkels en online verkoop: bel of mail met de importeur Based on Roots.
Vanaf begin juni zijn de ‘wild flowers’ van Paper Eden onder andere verkrijgbaar bij Matter of Material in Amsterdam, vanaf €68 per stuk.

 

P.S. Weer héél anders is de bloemenkunst van Linda Nieuwstad waar Renee eerder over schreef: grote, robuuste, metershoge bloemsculpturen.

 

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.