Lijkt me zo lekker

 

Twee koffers en een ingericht huis voor twee personen. Is genoeg. Of één volle auto, als je het echt groots aan wilt pakken… meer heb je niet nodig. En het is ook zo lekker overzichtelijk meteen. Dat leer je dan op vakantie ineens. En wat geeft dat een heerlijke rust. Ik heb er nooit eerder op die manier naar gekeken.

 

Of is het dat niet? Ligt het niet aan de hoeveelheid spullen om je heen? Waar zou dat rustgevoel dan anders vandaan moeten komen? Ik neem m’n werk mee op vakantie, en zit gewoon vaak de hele dag te computeren. En toch… het voelt helemaal ‘zen’. Volgens mij door het overzicht. Geen keuzestress bij de kledingkeuze. Want, weinig keuze. Niet al te veel afwas. Want in een huurhuisje staan gewoon twaalf borden. Hooguit. En zes stuks bestek. Heerlijk.

 

Je hebt dus bijna niets nodig eigenlijk…

 

M’n moeder zei altijd dat ze aan het opruimen was, omdat wij anders zoveel op te ruimen zouden hebben als ze er niet meer zou zijn. Eenmaal bezig met opruimen bij haar, vroeg ik me af wat er nou precies minder geworden was, door al dat opschonen. En zo af en toe maak ik me ook zorgen om degene die mijn zorgvuldig vergaarde voorraden leuke dingen moet wegwerken.

 

Zorgen maken?

 

Nou ja zeg! Laat ik even gauw iets anders gaan doen. Genoeg te doen toch? Wie dan leeft, die dan zorgt. Dat spreekwoord is ook niet voor niets bedacht.

 

Fijne dag!

 

  

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter