Mijn ode aan All you need is love

 

Op eerste kerstdag laat ik na het kerstontbijt eerst mijn Takkie nog even een extra rondje uit. Daarna ben ik een tijdje uit de lucht en voor niemand bereikbaar.

 

Dan ga ik languit op de bank onder een dekentje en zet ik de herhaling aan van All you need is love die op kerstavond op RTL4 is uitgezonden. Ik kan geen kerst zonder. Je weet al wat er gaat komen, maar toch weet Robert ten Brink, Docter Love voor de echte fans, me ieder jaar weer te verrassen.

 

Als Robert dat leuke meisje uit het publiek interviewt en de liefde van haar leven uit Tasmanië staat niet achter die grote glimmende deur? Oh ja gelukkig, daar is ie dan toch. Huilen!

 

Twee zussen die elkaar decennialang niet hebben gezien omdat de een in Assendelft woont en de ander in Verweggistan? Huilen!

 

Die leuke jongen uit Chili die zijn dochtertje en zijn Nederlandse vriendin al maanden niet zag? Oooh weer huilen!

 

Robert zelf zit natuurlijk ook uren in die bus om iedereen veilig op de plaats van bestemming te krijgen. Thermoskannen koffie en chocola gaan er dan door, want ook bij hem is de spanning soms om te snijden. Er zijn altijd files op de weg of ze moeten enorm omrijden of slecht weer zorgt voor veel vertraging.

 

Aan het einde van de dag gaat Robert met zijn buitenlandse busgenoten die nog niet zijn afgeleverd nog even lekker bij de plaatselijke Chinees eten. Kom je vers uit Ghana of Bolivia gevlogen, mag je meteen door naar de nasi en babi pangang. Hoe Hollands wil je het hebben?

 

Maar als hij dan ergens aanbelt en hij ziet die verwachtingvolle blik in de ogen… Het zal toch niet waar zijn? Robert ten Brink op de stoep, zo vlak voor kerst. Hoe dan? Maar ze rennen nooit meteen de straat op, op zoek naar die grote bus. En ze durven natuurlijk niks te vragen, want dan wordt de betovering toch een beetje verbroken.

 

En gelukkig maar, want de huilebalken zoals ik kunnen niet zonder deze magie met kerst. Mijn doos met tissues staat al klaar.

 

All you need is love, dinsdag 24 december op RTL4.

 

Pssst. Soms gaat het ook mis hoor. Staat Robert bij de verkeerde. Kijk maar.

 

Bron: Allyouneedislove.nl

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit