Met Koningsdag zijn oranje tompoucen het populairst om te eten

Oranje Tompouce wordt het meest gegeten op Koningsdag

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: het populairste eten met Koningsdag

 

Twee jaar geleden kwam Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven speciaal voor Koningsdag met oranje tompoucen. Nu is dit op zich niet opmerkelijk, wel opvallend: deze kon je alleen afhalen bij de drive-thru want corona. Godzijdank zijn dat soort taferelen nu voorbij en kun je jouw oranje tompoucen gewoon weer kopen bij de (banket)bakker of supermarkt. Het is namelijk onderzocht: met Koningsdag willen we massaal oranje tompoucen eten.

 

Time2play ging op zoek naar het antwoord op de vraag: wat is ‘s lands meest geliefde Koningsdag-traktatie?

 

Koningsdagklassieker: oranje tompouce
Als het gaat om het meest gewilde item op de vrijmarkt blijken Nederlanders behoorlijke lekkerbekken: eten en drinken voeren de top 5 aan, gevolgd door spelletjes, huisraad, boeken en kunst. Hierbij zetten we volgens het onderzoek bij voorkeur onze tanden in een oranje tompouce: volgens 41 procent van de Nederlanders is dit de lekkerste Koningsdag-traktatie. Daarmee laat het bladerdeeggebakje onder meer bier, bitterballen en oranjebitter achter zich.

 

AH oranje tompoucen
Bij Hema hebben we ze nog niet gespot, maar bij Albert Heijn kun je wel al oranje tompoucen kopen. Voor €3,50 scoor je een doosje met vier stuks. Hun gewone tompouce kwam als beste uit onze supermarkt-tompouce-test, dus met een beetje geluk is ook deze variant een winnaar. Oranje velours over krokant knisperende laagjes die kraken tot in het zachte hart… Klinkt alvast hoopvol!

 

En wil je zelf oranje tompoucen maken? Toppatissier Robèrt van Beckhoven geeft tips: zo maak je zelf de allerlekkerste oranje tompouce.

Door: Redactie FavorFlav