Met je moeder naar de Oscars

 

Vroeger, toen ik nog een klein Ireentje was, kwam mijn moeder altijd kijken naar mijn jaarlijkse uitvoering van de blokfluitles.

 

Nou had ik een bloedhekel aan die blokfluitles en ik kreeg iedere week bonje met m’n moeder omdat ik er niet naartoe wilde. Maar de jaarlijkse uitvoering vond ik dan toch wel tof. Vanwege mijn enorme verlegenheid had ik behoorlijk last van podiumvrees en durfde ik niet mee te fluiten zonder dat ik wist dat mijn moeder ook in de zaal zat.

 

Tussen de blokfluit en mij is het nooit wat geworden en gelukkig hoef ik nooit ergens op een podium. Maar er zijn meer mensen die hun moeder meenemen zodra er een spannende avond met een podium aan te pas komt. Gisteren nog bij de Oscaruitreiking.

 

De jarige Laura Dern won de prijs voor de beste vrouwelijke bijrol in de film Marriage Story.

 

En wie zat er naast haar in de zaal te glimmen van trots? Haar moeder Diane Ladd. Maar Laura was niet de enige met een moeder als ‘plus-one’.

 

 

Zo had Keanu Reeves ook een leuke moeder-zoonavond en had actrice Charlize Theron haar moeder Gerda meegenomen. ‘Ik win hoe dan ook al de prijs voor de beste date vanavond’, grapte terwijl ze via de rode loper naar binnen liep.

 

Zie je wel? Niks fijner dan zo’n spannende avond door te moeten komen en te weten dat je moeder ergens in de zaal zit. Zelfs als je een Oscar wint.

 

En moet je zien wat een knapperd. En nee, dan heb ik het niet over Keanu himself, maar over zijn moeder in haar powersuit! WOW! Pretty, pretty, pretty.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit