Met deze truc verwijder je supersnel de kroontjes van je aardbeien

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Hoe je supersnel je aardbeien schoonmaakt.

 

 

 

We noemen aardbeien ook wel zomerkoninkjes en dat doen we niet voor niets. Juist in de zomer eten we ons er hélemaal ongans aan. En nu hebben we ook nog eens een truc gevonden om de aardbeienkroontjes razendsnel te verwijderen.

 

 

 

De kroontjes van je aardbeien verwijderen in 3, 2, 1…

Het enige wat je nodig hebt om supersnel kroontjes van je verse aardbeien te verwijderen, is een rietje. Het liefst een stevig rietje, zoals een roestvrijstalen of eentje van dik plastic. Je steekt het rietje via de onderkant door de aardbei heen en wipt het kroontje er zo uit. Dat is alles! Makkelijk, snel en je hoeft niet met een mesje in de weer. Het enige nadeel is – vind ik – dat het rietje een gat in je aardbei maakt. Maar dat kun je ook leuk oplossen als je wil. Misschien door de aardbeien te vullen met iets?

 

Allerlekkerste aardbeirecepten

Aardbeien los eten is al heerlijk, maar je kunt met aardbeien ook de lekkerste zomerse gerechten maken. Wat dacht je van een limoen-tiramisutaart met aardbeien? Een echte showstopper op je feestje. Of neem je aardbeien mee naar een barbecue en maak s’mores met aardbeien en chocolade.

YUM!

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav