Merel Westrik deed het dus gewoon

 

Ook het nieuwe programma van Merel Westrik gezien? Haar Ladies Night had gisteren de vuurdoop en man, man, man, wat vond ik haar moedig.
 

 

Want je zal maar met veel tamtam een nieuwe talkshow starten waar iedereen van tevoren al een mening over heeft. Je zou van minder al een zenuwinzinking krijgen. Maar Merel deed het gewoon. Gierend van de zenuwen stond ze klaar in een strak pak en een paar bloedmooie hakken. ‘Ik mis m’n moeder,’ riep ze nog. Maar toen moest ze toch echt de vloer op om haar vriendinnen Fidan Ekiz, Linda de Mol en schrijfster Stella Bergsma op de bank te ontvangen.   
 

Het programma was nog maar amper begonnen en Merel had al bijna de scoop van de week te pakken. Want na enig aandringen en tegensputteren liet Fidan toch zenuwachtig lachend weten dat ze van niks wist. Ja, ja… Het zit er toch echt dik in dat zij de opvolger is van Eva Jinek als dagelijkse talkshowhost van NPO 1.
 

Stella kende ik niet, maar dat vond ik dus echt een leuk mens. Ze zat er ogenschijnlijk nogal rustig bij, met een lekker glaasje in de hand en maakte de ene woordgrap na de andere. Over het boerenprotest van gisteren bijvoorbeeld: ‘gele hesjes in overalls’, ‘boerenhufters’ en ‘daar trekker ik een grens’.
 

Dat het programma echt gericht is op vrouwen bleek wel uit het item over dickpics. De piemelfoto’s vlogen om je oren. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken zei heel open dat ze deze plaatjes ‘gewenst en ongewenst’ had ontvangen. Dat vond ik wel geestig, omdat het stoffige imago van Kamerlid zo opeens van haar afgleed. Linda bekende dat ze er nog nooit eentje had gekregen. Nu heb ik zo het vermoeden dat haar mailbox gisteravond volliep met ranzige foto’s. Be careful what you wish for.
 

Het voelde een beetje alsof je op een feestje kwam en daar vrouwen zag waarmee je het op een eerder partijtje oh zo gezellig had. Je moet en zal en wil iedereen spreken, maar je hebt net te weinig tijd. Gelukkig hebben we volgende week, ik pleit voor anderhalf uur Merel.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit