Waarom je in de herfst juist níet op vakantie moet gaan

 

Zodra je na die snikhete dagen de eerste regenachtige, grijze, suffe ochtend ziet en je moet plots met een sjaal de fiets op, dan denk je maar aan één ding: vakantie. Weg van die herfst en gauw.

 

Toch is het helemaal niet zo’n slim plan om in de herfst weg te gaan. De meeste Nederlanders gaan zo eind juli en begin augustus met gierende banden op vakantie, maar er zijn er ook genoeg die de vakantiepret uitstellen tot september of oktober. Don’t do it, want je geniet meer van de vakantie in de zomer, als iedereen weg is en je in de zon op het strand toeft. Anders voel je je zo zielig op dat lege kantoor en dan ligt een zomerdip al gauw op de loer.

 

Daarnaast kun je beter in de winter nog eens wat extra vitamine D opdoen in een tropisch oord, want dan heeft je lichaam het nodig. In de herfstmaanden kun je nog teren op die zomertijd in eigen land, maar zo in januari en februari snak je letterlijk naar wat frisse energie. Anders, jawel, krijg je te maken met een winterdip. Vitamine D heb je serieus nodig in de winter: we hebben er allemaal een tekort aan in die donkere tijd. Je krijgt het binnen via daglicht, maar dat hebben we niet zoveel in deze grauwe tijd.

 

Spaar daarom je centen op voor die tijd ná Kerstmis en Oud en Nieuw. Zorg dat je die buffer hebt om midden in die lange januarimaand een strandweekje te boeken met je liefde of bestie. Knap je van op. En je hebt het echt meer nodig dan in september, geloof ons, ook al lijkt het nu nog zo lekker om weer je out of office aan te slingeren.

 

Goed, en voor de echte luxepaarden onder ons: je kunt natuurlijk ook en-en doen. Gewoon in september én in februari aan de cocktails on the beach gaan. Dan is die lange, koude winter helemaal easy.

 

Door: Redactie Amayzine.com