Mensen vertellen: ‘deze stomme actie kostte me bijna mijn leven’

 

Voor mij is dit echt nightmare material, want ik ben een gigantische kluns. Daar komt nog eens bij dat ik door een oogafwijking geen diepte zie, wat me nóg klunziger maakt.

 

 

Ik sluit dan ook niet uit dat ik ooit, heel plots, op de domste manier aan mijn einde kom. Of bijna. Maar daar ben ik gelukkig niet de enige in, want op Reddit ging het weer los bij de vraag: ‘What is the stupidest way you almost died?’

 

1. ‘Mijn hoofd werd bijna platgereden door een auto doordat ik struikelde over een klein steentje op een grote weg.’

 

2. ‘Toen ik nog klein was ben ik eens bijna verdronken in de zee. De stroming nam me veel te ver mee van de kust vandaan. Lifeguards hebben me gered en waren me in het gezicht aan het slaan… Ik dacht dat ik straf van ze kreeg maar ze waren me aan het redden.’

 

3. ‘Ik sneed de binnenkant van m’n enkel open aan een stukje glas. Voor als je het niet wist: er loopt daar een slagader en die sneed ik letterlijk door midden. Bijna doodgebloed.’

 

4. ‘Toen ik dronken was, zat ik even buiten om wat rust te nemen. Middenin de winter toen het hartstikke hard vroor. Gelukkig zag een passant me en maakte me wakker. Ik dacht dat ik maar een paar minuutjes weg was geweest.’

 

5. ‘Ik kuchte. Dat ontwrichtte twee belangrijke wervels uit de kom en ik zat erna zes maanden in een corrigerend lichaamspak.’

 

6. ‘Met natte handen de stop uit het stopcontact halen van de wasmachine. M’n hand gleed uit toen hij nog deels in het stopcontact zat, en ik denk dat mijn hart een seconde stilstond voor ik hem er helemaal uittrok. Ik kan het je niet aanraden.’

 

7. ‘Iemand in Rusland deed wat droog ijs in een zwembad voor een cool smokey effect. Iedereen sprong erin, niet iedereen kwam eruit.’

 

8. ‘Ik keek niet voor ik overstak. Ik liep achteruit de straat over terwijl ik met een vriend praatte en werd overreden door een bus.’

 

9. ‘In een auto rijden over de snelweg terwijl er een orkaan voor me alle auto’s de lucht in slingerde.’

 

10. ‘Ik ben een volwassene en ik stikte in een stukje mozzarella. Ik was maar twintig minuten alleen. Stel je mijn overlijdensbericht dan eens voor.’

 

11. ‘Ik stikte in een snoepje genaamd Lifesavers. Oh, de ironie.’

 

12. ‘Toen ik bij de Grand Canyon was dacht ik grappig te doen en te doen alsof ik uitgleed. Gleed ik uiteindelijk echt uit en viel ik bijna het ravijn in.’

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer