Mensen van Apple, we moeten praten

 

Wees maar niet bang, ik loop niet over naar een ander. Mijn liefde voor jullie is te groot. Het design, jullie logo…

 

 

Ik kan me niet voorstellen dat ik een andere telefoon of laptop dan die van Apple zou hebben. Maar er zijn toch wat dingen die me niet zo bekoren, dus die som ik even op en dan kunnen jullie daar vast wel iets aan doen.

 

1.  De snoeren

Die veranderen jullie namelijk steeds. Sowieso heeft de nieuwe laptop een ander laadsnoer dan de oude. Daar zal vast een technische reden voor zijn, maar die ken ik niet dus frustreert het me. Want als we nu op reis gaan met de oude en de nieuwe, moet ik twee snoeren meenemen. En je weet: die zijn niet heel petite.

 

Dan zijn daar de snoeren van de telefoons. Die zijn ook veranderd, maar oké. Inmiddels hebben we allemaal het kleine stekkertje. Maar mijn oudere versie van het kleine stekkertje past niet meer in het laadblok van het nieuwe stekkertje, want dat heeft een groter uiteinde en het nieuwe stekkertje niet. Da’s irritant, want mijn reservebatterij kan ik dan weer niet opladen in dat nieuwe laadblok. Dus als ik nu op reis ga… Juist, dan moet ik ook voor telefoons en reservebatterijen weer aparte laadsnoeren meenemen.

 

2.  Gezichtsherkenning

Mag ik daar een 2021-versie van vragen? Dus een met mondkap en een zonder? En als we dan toch bezig zijn: een van mijn ochtendhoofd en een van mijn ‘gedane’ gezicht?

 

3.  Spellingscontrole

Kan die ook wat meer anno nu? Als ik ‘appjes’ schrijf, wordt het vertaald naar ‘aapjes’. Beetje gek, toch? Of moet ik daarvoor bij de vrienden van WhatsApp  https://amayzine.com/nl/2021/de-5-dingen-die-je-wilt-van-whatsapp/

 (daar heb ik namelijk ook nog wel een appeltje mee te schillen) zijn?

 

4.  Koptelefooningang

Waarom kan een koptelefoon ineens niet meer in de nieuwere telefoons geprikt worden en heb ik ineens een tussenstukje nodig? Want dat tussenstukje ben ik dus altijd kwijt.

 

Afijn, het zijn zomaar wat tips. Misschien kunnen jullie er iets mee. Het zou mij, en veel van mijn vriendinnen, een stuk gelukkiger en tevredener maken.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach