Mayochup

 

Mix je mayo en ketchup door twee flessen tegelijkertijd op je bord te spuiten? Nu stoppen. Ik heb de oplossing.

 

 

Heinz heeft een nieuw product uitgebracht: de Mayochup. Mayonaise en ketchup in één. Oftewel, de twee-in-een-fles. Stiekem mixten we zelf ook altijd al, maar eindigde dit meestal met beide handen, het hele bord en soms ook nog je kleding onder de saus. Best irritant.

 

Over het nieuwe product lopen de meningen uiteen. Sommigen vinden het geniaal en anderen vragen zich af waarom Heinz hier nu pas mee komt. Weer anderen zien het als een vorm van ‘lui’.

 

Op het moment zijn de flessen alleen maar verkrijgbaar in het Midden-Oosten. Voor zo’n €3,00 per stuk (plus een hele lading verzendkosten). 

 

 

Maar door een meerderheid van stemmen, zal Heinz het product hoogstwaarschijnlijk ook in Amerika gaan verkopen. En wat in Amerika verkrijgbaar is, zal ook in Nederland z’n weg naar onze supermarktschappen wel vinden. Dat betekent dat we voor nu nog even moeten mixen en kliederen. Ach ja, dat heeft natuurlijk ook wel weer iets.

 

Voordat er officieel akkoord was om het product te verkopen in Amerika, werd er een poll op Twitter gezet. Hierin kon je kiezen tussen ‘Wil je alsjeblieft de Heinz Mayochup doorgeven’ of ‘Ik maak het zelf wel’.

Uiteindelijk hebben 680.000 mensen op deze poll gestemd. Hiervan wil 55 procent de nieuwe saus zeker een kans geven.

 

Nou, als de flessen in de Nederlandse supermarkten komen te liggen, zal ik zeker even kijken. Maar om het product nou helemaal uit het Midden-Oosten te halen? Nee, dan mix ik zelf wel gewoon.

 

 

Door: Danique ten Boer

Beeld: NewYorkPost