May we have your votes, please? 
 

Volgende week is Rotterdam het centrum van Europa als het Eurovisie Songfestival losgaat. Maar eerst is er de Internationale Songfestival Top 50.

 

 

Heb jij er ook zo’n zin in, in het Eurovisie Songfestival? Twee halve finales op dinsdag 18 en donderdag 20 mei en dan de klapper van het jaar op zaterdag de 22e. Edsilia, Nikkie, Chantal en Jan repeteren zich een rotje en natuurlijk denk ik dat onze Jeangu Macrooy dikke kans maakt om er met de winst vandoor te gaan.

 

Maar voor het zover is komt NPO Radio2 met de Internationale Songfestival Top 50. Samen met inwoners uit vijftien Europese landen wordt er uit 1500 liedjes een lijst van 50 mooiste songs gemaakt met een weergaloze nummer 1.  

 

Hoe doe je mee? Je kiest minimaal drie en maximaal vijftien liedjes en je kunt dan tot en met vrijdag 14 mei 12:00 uur je stem uitbrengen via nporadio2.nl. Op zaterdag 15 mei wordt de Internationale Songfestival Top 50 bekendgemaakt. De lijst met de grootste songfestivalklassiekers wordt op 22 mei van 12.00 tot 16.00 uur uitgezonden op Radio2.

 

Benieuwd naar mijn top 5?

 

1. Halleluja van Milk en Honey

 

 

2. Gente di mare van Umberto Tozzi en Raf 

 

3. Birds van Anouk 

 

4. Ne partez pas sans moi van Celine Dion 

 

5. Love shine a light van Katrina and The Waves

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit