Máxima onderhandelt ook met haar puber­prinses

 

Ken je dat? Ben je heel druk met je werk, word je gebeld door je puber met een stikbelangrijke vraag die echt niet kan wachten: ‘Mag ik tot laat opblijven?’

 

Zelfs onze koningin moet er met haar puberdochter aan geloven. Zit ze net in gesprek met allemaal belangrijke mensen, wordt ze gebeld door haar dochter. En dat gesprek kan natuurlijk niet wachten. Snel, snel, wat is er aan de hand?

 

Een diepe onvoldoende voor het proefwerk natuurkunde? Is de goudvis dood? O, je wilt tot laat opblijven? Je ziet Máxima denken: Wat moet ik hier nu weer mee?!

 

Zooo herkenbaar dit. Op de meest onmogelijke momenten word je door je pubers gebeld met de gekste vragen waar natuurlijk direct een antwoord op moet komen. Maar als je in alle hectiek even niet zo gauw het juiste antwoord weet, wat doe je dan als moeder? Dan verwijs je naar paps. ‘Alleen als het ook van papa mag.’ 

 

Hoe vaak ik dat niet heb gezegd als ik weer eens door mijn pubertjes gestoord werd om te onderhandelen over de bedtijd. Meestal als ik met mijn ene oor in gesprek zat op m’n werk en met mijn andere aan de telefoon met het thuisfront. En dan maar drammen hè, in de hoop dat je toch toegeeft.

 

Gelukkig is ook Máxima zo slim om nog even met haar Willem te overleggen zodat het antwoord op de vraag aan beide kanten hetzelfde is en hun dochter met geen mogelijkheid de ruimte krijgt om te onderhandelen. Ha, zo doe je dat! Lekker bezig Máxima!

Máxima, de pleitbezorger

Het ene moment zit je nog om de tafel met wereldleiders, het andere moment belt je dochter om te onderhandelen over hoe laat ze thuis mag komen ?‍♀?

Geplaatst door NTR op Dinsdag 17 december 2019

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit