Waarom ik dus niet aan Dry January doe

 

Dus ik land op 31 december om 21:00 uur op Schiphol. We ploegen ons door de dikke mist een weg richting huis, haard en J. Lohr. Daar heb ik standaard een paar flesjes van koud liggen.

 

Dat dacht ik dus. Ik zet de koffers in de gang, trek een sprintje richting ijskast om het oud & nieuw-festijn af te trappen en wat schetst mijn verbazing? Geen wijn. Ik herhaal: géén wijn. GEEN WIJN.

 

Goddank was daar een fles Moët die hoop bracht in de bange winternacht, maar ik kan je vertellen dat ik sinds jaren nog nooit zo fris aan 1 januari ben begonnen als deze keer. De wijnbehoefte bleef (die was niet gestild namelijk), dus 1 januari leek me een prima moment om voor de haard neer te strijken met een glas van ’t een of ’t ander. Gelukkig verzorg ik de planten van een vriendin die met vakantie is dus een appje en het was geregeld: ik mocht haar klimaatkast plunderen. Afijn. Lange intro voor een korte boodschap. Aan dry January doe ik niet. En wel om deze redenen.

 

1. Ik heb het zo rustig aan gedaan met oud & nieuw

Zelden ging ik frisser naar bed dan afgelopen dinsdag. Die afkeer van drank die je normaal op 1 januari hebt waardoor je met plezier uitkijkt naar een maandje nulpuntnul had ik nu dus niet.

 

2. Januari is de saaiste maand van allemaal

Als mijn glaasje gezelligheid dan ook nog van me wordt afgenomen, kun je me net zo goed de hele maand opbergen. Als je dan toch dry gaat, doe het dan in februari. Scheelt toch weer drie dagen afzien.

 

3. Ik heb drie keer negen maanden dry gedaan

Dat staat gelijk aan 18 dry January-maanden. Nu jij weer.

 

4. Ik kan het niet maken tegenover Maarten en Adri, mijn lievelingswijnmeneren

Die mensen moeten ook gewoon hun hypotheek betalen aan het einde van de maand, toch?

 

 

5. Had ik al gezegd dat ik januari een saaie maand vind?

Afijn, ik sla deze dus even over. Maar weet je wat ik wel ga doen? Een Netflix-loze week. En als ik er een beetje lekker in zit, pak ik door met een week waarin ik mijn telefoon alleen ga gebruiken om mee te bellen. Eens kijken hoe dat gaat. Dus ik ga heus dry, maar niet met drank.

 

Cheers en ik wens je een geweldig, gezond, met liefde vervuld 2020.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach