Masterclasses die je leven verrijken

 

Eigenlijk werd ik er altijd al mee overspoeld, maar nu pas vallen ze me op: de masterclasses die ik krijg aangeboden om mijn leven te verrijken. 

 

 

 

‘Hoe overleef ik de thuiswerkcrisis’, daar begon het mee tijdens de pandemie. Ik werk echter altijd al vanuit huis, dus ik zat er eigenlijk niet zo mee dat de anderen nu ook vanuit huis opereerden. Sterker nog: ik merkte geen enkel verschil. Hooguit in het feit dat ik niet even op de redactie kon binnenwippen als ik toch in Amsterdam was. Even een kopje thee drinken, of samen lunchen. Even een nieuwtje delen, een knuffel geven of een vraag stellen. Al kan dat laatste natuurlijk ook prima via de app of de telefoon. Maar qua werk maakt het voor mij natuurlijk geen enkel verschil of ik mijn werk opstuur naar iemand die alleen thuis zit, of iemand die met acht andere collega’s aan een bureaublok zit. 

 

Kortom: ik zat helemaal niet in een thuiswerkcrisis, en had derhalve ook geen masterclass nodig om me daar uit te halen, te leren hoe daarmee om te gaan, of er überhaupt niet in terecht te komen. Ik klikte dus op ‘Afzender blokkeren’ en ging weer vrolijk verder met mijn werk en leven. 

 

Maar toen…

 

Toen leek het wel of ze dat irritant vonden, en toen kwamen er tientallen mailtjes via andere adressen binnen met nog veel meer levenverrijkende masterclasses. Een trip langs de planeten, bijvoorbeeld. Wat moet ik daar nou mee? Of zouden ze er “loop naar de maan” mee bedoelen, dacht ik nog. Waarna ineens de masterclass ‘Intuïtief denken’ werd aangeboden. Eng hè?

 

Zou dat nou toeval zijn, dacht ik, en daarna kon ik me inschrijven voor de masterclass ‘Stel uw vragen aan het universum’. En toen werd ik bang. Waarna de masterclass ‘Overwin uw angsten in drie dagen’ volgde, en ik eigenlijk toch een beetje pissig begon te worden.

 

Nou ja, je voelt hem al aankomen: dat kon ik daarna blijkbaar bestrijden met ‘Boosheid Geleiden’, ‘Word weer gelukkig in zes stappen’ en ‘Affirmeren kun je leren’. Ik had dus wel meer keuze naarmate de tijd vorderde, maar ik had nog altijd geen behoefte aan masterclasses die mijn leven zouden verrijken.  

 

Wel heb ik nog geprobeerd om met affirmatie de boel te bestrijden, en dus heb ik wekenlang elke avond ‘sodemieter op met die irritante mailtjes’ het universum ingeslingerd.

 

Maar helaas… je kunt blijkbaar toch niet álles afdwingen of jouw kant op laten komen. En dat bleek later ook wel toen ik ziek bleek te zijn. Ik kan geen enkele masterclass vinden die me daarvan afhelpt, dus ik onderga maar keurig wat de artsen me voorschrijven. Ik hoop dat gezond worden mijn leven nog kan redden, en al die irritante e-mails neem ik maar gewoon voor lief. Dat hoort bij het leven, denk ik dan maar. Zolang ik ze krijg, leef ik blijkbaar nog.

 

Al heb ik onlangs wel alle afzenders maar weer eens geblokkeerd, en tevens mijn cookies verwijderd. 

 

En wat denk je? 

 

Niks meer binnengekregen! 

 

Alles rustig en niks meer te vinden.

 

Uhhh… Zou ik ook de cookies in mijn lijf kunnen verwijderen?

 

Want dat zou mijn leven pas écht verrijken.

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke