Kattig doen tegen je man

 

Hoe langer ze samen zijn, hoe meer Margreet zich probeert in te houden. Maar toch… bij vlagen kan ze zó kattig doen tegen haar man. Maar dat is allemaal helemaal niet erg, concludeert ze…

 

De melk is op. Dat wist ik eigenlijk de avond daarvoor ook al wel. Maar toch ga ik helemaal los tegen manlief, omdat ik vind dat hij de voorraad had moeten aanvullen. Nu moet je weten dat ik zo ongeveer ín de supermarkt woon en dat het minder dan vijf minuten duurt om een beetje melk te kopen. Dus hoezo drama?! Toch heb ik, vind ik, reden genoeg om boos te zijn. Manlief kijkt me ondertussen meewarig aan. ‘Moet je ongesteld worden ofzo?’ Als het inderdaad ‘that time of the month is’, krijgt hij na zo’n opmerking helemaal de volle laag en springt het stof van de sponningen als ik de deur achter me dichtsla. Is de stoom uit m’n oren weg en het rode waas voor m’n ogen opgetrokken, dan schaam ik me diep voor m’n onredelijke ontploffing. Waarom moest ik nou weer zo heftig reageren? Wat heeft hij nou eigenlijk misdaan? Op dat soort momenten bied ik schuldbewust m’n excuses aan en beloof ik dat ik het niet weer zal doen. Tot de volgende keer…

 

Er is geen ander mens op de wereld tegen wie ik zo onaardig doe als tegen m’n eigen geliefde

 

Er is geen ander mens op de wereld tegen wie ik zo onaardig doe als tegen m’n eigen geliefde. Ik wil dat niet. Toch gebeurt het. Hoe kan dat?! Toen ik op zoek ging naar redenen, kon ik alleen maar tot de conclusie komen, dat kattigheid richting je partner eigenlijk een malle manier van genegenheid tonen is. Wie af en toe durft te katten zegt daarmee namelijk eigenlijk:

 

1. Ik ben zo zeker van je liefde en weet zo zeker dat je ‘toch wel van mij houdt’, dat ik me ook van m’n onsympathiekste kant durf laten te zien.

 

2. Ik voel me zo veilig bij je, dat ik mezelf helemaal durf te laten gaan.

 

3. Je betekent zoveel voor me, dat ik wil dat je al mijn facetten kent.

 

4. Ik kan op niemand anders zo boos worden als op jou, dat komt omdat je zoveel voor me betekent dat ik er emotioneel van word.

 

5. Ik wil helemaal niet tegen je katten, maar het voelt zo fijn als we het daarna weer goedmaken en afkussen.

 

6. Jij bent de enige persoon bij wie ik even helemaal kan stoom afblazen.

 

7. Net zoals jij met je luide scheten en boeren laat zien dat jij je helemaal op je gemak voelt bij mij, zo laat ik dat zien met mijn gekat.

 

Misschien wel handig om onze partners af en toe laten weten wat we éigenlijk bedoelen met ons gekat…

Door: Margreet Botter

Margreet Botter woont met man en zoon in het midden van Nederland. Ze is al een leven lang bezig zichzelf en de wereld een beetje beter te begrijpen en deelt de lessen die ze opdoet graag met anderen. Al was het, zo zegt ze zelf, alleen om soms te toetsen of ze niet helemaal gek is…

Afbeelding van Margreet Botter