Mannen in het wild

 

De man en zijn midlifecrisis. Het besef dat het leven eindig is kan een behoorlijke schok zijn. 

 

Deze mannen hebben alles: gezin, baan, huis, auto, maar toch zijn ze soms ongelukkig. Ze zijn op zoek. Niet naar een nieuwe liefde, maar naar zichzelf. 

 

Een midlifecrisis. Een op de vier mannen heeft er last van. Je kent het wel: man krijgt een buikje en de kriebels en wil opeens op een motor leren rijden of parachutespringen. 

 

Sommige mannen doen het wat drastischer en laten huis en haard achter om helemaal opnieuw te beginnen, inclusief jongere vrouw en tweede leg. Penopauze ten top. Bert van Leeuwen maakte er voor de EO een programma over, Mannen in het wild. Gisteren was de eerste aflevering. 

 

In eerste instantie zat ik toch een beetje besmuikt om ze te lachen. Moet je, om die crisis te bezweren, daar nu voor op een berg in Italië kamperen? Maar waarom ook niet. Als wij vrouwen er zo van opknappen om erkenning en herkenning bij elkaar te zoeken, waarom dan die mannen niet? Toch maar even doorgekeken dus.

 

Man, man, man. Wat een zeurkousen zeg. Het leek mij toch een beetje een theekransje, deze heren die over hun gevoel praten. Ik ben er helemaal voor dat een man zijn gevoel kan tonen en kan zijn wie hij is. Maar ik vond het tenenkrommend om te zien hoe de mannen volledig uit hun comfortzone op een paard moesten gaan zitten om er vervolgens met een harde klap ook vanaf vallen. Sorry hoor, maar toen kon ik deze kerels toch echt niet meer serieus nemen. Geen groter vermaak dan leedvermaak dus. Niets menselijks is mij vreemd. 

 

 

Pff, ik ben er niet zo van, van dit soort tv. Ik zou het ook zeker niet boeiend vinden om te kijken naar vrouwen in de menopauzeshow. Geneuzel van dames over hun opvliegers en nachtzweten. Hou toch op. Dat wordt ook vast geen kijkcijferkanon. 

 

We gaan het zien dus, met deze Mannen in het wild. Ben jij toch nieuwsgierig hoe het verder met deze heren gaat? Iedere donderdagavond om 21:25 op NPO1. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit