Ben jij
ook een
brildrager?

Tamara: Heb je het ook weleens dat je net mascara op hebt gedaan en dat je wimpers dan aan je brilglazen plakken? En dat ze vervolgens zwarte puntjes achterlaten op het glas? Ik kreeg echt supergoeie tips van Specsavers.

 

 

1

We beginnen met de wimperkruller. Als je die gebruikt voordat je je mascara opdoet, heb je geen last meer van die zwarte puntjes op je glazen. Eindelijk opgelost.

 

2

De onzichtbare eyeliner. Ooit van gehoord? Ik zag mezelf al de parfumerie in lopen om te vragen of ze ook een onzichtbare eyeliner hebben, haha! Gelukkig is het gewoon een waterproof oogpotlood die je aan de binnenkant van je ooglid aanbrengt. Zo vallen je ogen niet meer weg achter een montuur en lijkt je blik optisch opener. Ook heel handig als je moeite hebt met het aanbrengen van eyeliner op je ooglid, dat hoeft niet meer met dit trucje.

 

3

Ook heel belangrijk bij het dragen van een bril zijn de wenkbrauwen. Ze geven het gezicht karakter en vorm. Zorg dat je wenkbrauwpotlood of gel minimaal een tot twee kleurschakeringen lichter is dan de wenkbrauw. Ook nooit geweten! Wanneer je een plussterkte hebt, zorg er dan voor dat je je wenkbrauwen goed bijhoudt. De glazen die in een bril met plussterkte zitten, kunnen de haartjes namelijk optisch vergroten. Klinkt best logisch toch?

 

 

4

Dit zou ik dus gewoon fout doen. Het schijnt dat je bij een gekleurd montuur het beste met contrastkleuren kunt werken. Dus heb je bijvoorbeeld blauwe ogen en draag je een blauw montuur? Dan is grijze of paarse oogschaduw heel complementerend. Ditzelfde geldt voor groene ogen met een blauw montuur. Draag je een groen montuur, dan werken kopertinten juist heel mooi. 

 

5

Heb je een plus? Dan wil je dat die ogen wat meer naar achteren gaan. Heb je een min? Dan moeten ze juist naar voren. Onthoud dit goed: donker is naar achteren, licht en glans is naar voren. Zorg bij die donkere tint trouwens wel dat je net boven de arcadeboog aanzet, want anders bereik je het tegenovergestelde en dat wil je niet.

 

Tip: Wil je nog meer weten over make-up? Of over hoe je het beste uit jezelf naar boven kan halen? Amanda Rijff heeft het boek Flawless geschreven €17,99

 

Door Tamara